🗑️

Webinar op 25 jan 2024 over

Grip op afval > Schrijf je nu in

Auteur

Elisa Teluij

Datum

22 augustus 2023

Leestijd

2 minuten

Een dag uit het leven van... Elisa Teluij van de PV

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag staat in het teken van de PV, ofwel onze personeelsvereniging. We laten Elisa Teluij, Circular Economy Officer én een lid van onze PV, aan het woord. Samen met vier andere collega’s organiseert ze de leukste activiteiten. In dit blog neemt ze je mee in de organisatie van onze bedrijfsuitjes.

Goede voorbereiding

Ongeveer vier keer per jaar organiseert het Milgro PV team, bestaande uit vijf leden, leuke activiteiten voor onze collega’s. Het organiseren van een activiteit begint allemaal met de voorbereiding, want een goed begin is het halve werk. Vanochtend in alle vroegte zijn we naar kantoor gegaan, omdat de derde PV activiteit van het jaar op het programma staat: een workshop met de huiskunstenaar van Milgro. Samen treffen we de laatste voorbereidingen voor dit event.

Productieve vergaderingen en succesvolle activiteiten

Hoe komt zo’n activiteit tot stand? Het Milgro PV team houdt naar eigen zeggen de meest enerverende, chaotische en productiefste vergaderingen van heel Milgro. Meestal zitten we samen een half uur, waarin we het vorige evenement evalueren en onze creativiteit de vrije loop laten voor een nieuw uitje. Veel van de uitjes die we hebben georganiseerd, waren een groot succes. Bijvoorbeeld de cabaretvoorstelling in Theater de Veste in Delft was heel goed bevallen en ook het eten viel erg in de smaak. Alleen maar lovende kritieken, dat doet ons goed.

Collage-PV

PV uitjes

Organiseren van activiteiten: hilarisch én chaotisch

Elk lid van het PV team krijgt een eigen taak toegewezen. Terwijl sommigen verantwoordelijk zijn voor het eten, nemen anderen de activiteiten voor hun rekening. Samen zorgen we ervoor dat op de dag zelf alles vlekkeloos verloopt, althans voor het publiek.

Het organiseren en bedenken van deze uitjes voor onze collega’s zorgt achter de schermen voor een enorme dosis hilariteit en chaos, met af en toe ook een vleugje paniek. De meest bijzondere ideeën passeren de revue, en natuurlijk heeft een ieder van ons vijf ook nog een persoonlijke voorkeur voor het ideale evenement.

Workshop ‘Dag uit het leven van Denis’

Uitjes plannen we op verschillende dagen van de week en we zorgen voor een wisselende inhoud, daarom was het dit keer tijd voor een workshop. En wie kan die nu beter verzorgen dan Denis van Refunc. Dit bedrijf plaatst in de panden van Milgro allerlei objecten die van afgedankte materialen en producten zijn gemaakt, vaak ook nog met een goed verhaal. Voor iedereen die het leuk vindt om een dag in zijn schoenen te staan, ontstond al snel de workshop ‘ Een dag uit het leven van Denis’. Vervolgens was het afwachten of Denis dit idee net zo briljant zou vinden, en gelukkig was dat het geval.

Het resultaat was dat onze recyclekitruimte vol stond met klusmaterialen. Iedere collega had een voorwerp vanuit huis meegenomen om hier vervolgens een prachtige lamp van te maken. De resultaten zijn verbluffend, al zeg ik het zelf.

PV-5

Zelfgemaakte lamp uit workshop 'Een dag uit het leven van Denis'

Inmiddels is ons volgende event al gepland: een fameuze zomerevenement! We kunnen niet wachten om na de zomer weer een gezellig programma aan onze collega’s te presenteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn of Instagram.