🎉

Milgro bestaat 30 jaar en viert dit met

#ZeroWasteChallenge
📧

Heeft u een goed idee voor een afvalvrije werkplek? Laat het ons weten via de

ideeënbus
🔥

Wilt u ook ervaren hoe het is om afvalvrij te werken? Meld je aan voor de

#ZeroWasteChallenge

Auteur

Lisanne Sonneveld

Datum

17 april 2023

Leestijd

3 minuten

Een dag uit het leven van... Lisanne Sonneveld: Employee Datacenter

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Lisanne Sonneveld aan de beurt. Zij is Employee Datacenter en zorgt voor een juiste administratieve inrichting. Ze houdt zich bezig met het opstellen van de verkoopfacturen en het leveren van rapportages. 

Start van de dag

Vrijdag! Een dag die vaak in het teken staat van de zelfgebakken poffertjes voor lunch (of een ander baksel van onze collega Elena), weekendplannen bespreken en de vrijdagmiddagborrel. Maar eerst mag er nog even gewerkt worden. Ik stap vroeg in mijn auto om de drukte op de weg te vermijden en start mijn dag op ons kantoor aan de Pittsburghstraat. Mijn werkweek bestaat uit drie thuiswerkdagen en één dag op kantoor. Deze probeer ik af te wisselen om zo verschillende collega’s op de werkvloer te kunnen ontmoeten. Eenmaal aangekomen zijn er nog weinig vroege vogels aanwezig en kies ik mijn favoriete flexplek uit. Nadat ik mijn laptop heb opgestart en ben voorzien van een kop thee, neem ik mijn werkvoorraad door en stel voor mijzelf een ‘to do list’ op.

Prio van de dag

Met stipt op één staat vandaag de facturatie. Elke maand zorgt het team van Datacenter ervoor dat onze klanten (die we ontdoeners noemen) rond de 25e van hun facturen worden voorzien. Voorafgaand aan deze periode proberen wij alle opdrachten die zijn afgeroepen compleet te maken met daarbij de juiste datagegevens. Zo kan het zijn dat er bij een bepaalde opdracht een gewicht ontbreekt of dat er een onbekende stroom is vrijgekomen. Hiervoor schakelen wij met de desbetreffende afdelingen om ervoor te zorgen dat de opdracht alsnog mee kan op de maandfactuur. 

Lisanne-featured-01

Dagstart

Na een aantal werkzaamheden te hebben verricht, is het tijd voor de dagstart. Dit doen we via teams, omdat meerdere collega’s op vrijdag een thuiswerkdag ingepland hebben staan. Binnen Milgro werken we met verschillende sectoren. Deze hebben wij bij Datacenter samengevoegd tot twee teams waardoor mijn dagstart bestaat uit de collega’s van deze verschillende sectoren. Binnen elk team zijn verdelingen gemaakt zodat ieder teamlid verantwoordelijk is voor een aantal klanten. In de dagstart bespreken we de stand van zaken, waar lopen we tegen aan, hoe staat onze facturatie ervoor, heeft er iemand hulp nodig en niet geheel onbelangrijk wat onze weekendplannen zijn. Na een vragenrondje is de dagstart voorbij en pakt iedereen zijn of haar werkzaamheden op.

Mailings

Na de dagstart werk ik allereerst de urgente mails weg. Zo heb ik een aantal incidentele opdrachten vanuit onze service afdeling ontvangen die moeten worden opgevoerd en krijg ik vanuit de CEO een prijswijziging door die verwerkt moet worden voordat de factuur eruit gestuurd kan worden. Tussendoor weet mijn collega van de afdeling service mij via teams te vinden voor een spoedopdracht. Er is een storing gemeld en er moet z.s.m. een reparatie opdracht naar de desbetreffende partij. Gaan we regelen! Zo vliegt de ochtend voorbij en is het alweer tijd voor de lunch. Tijdens de lunch zitten we met een aantal collega’s graag op onze vaste plek in de kantine of lopen we bij mooi weer een rondje door de buurt.

Facturatie

In de middag gaat de focus volledig op de facturatie. Als team hebben we de doelstelling om een bepaald percentage te behalen betreft het aantal verzonden facturen. Hier draagt iedereen zoveel mogelijk zijn of haar steentje aan bij. Ik controleer mijn facturatiescherm en verstuur alle facturen waarvan ik zie dat deze klaar zijn voor facturatie. Na deze zo veel mogelijk compleet te hebben gemaakt, zit het factureren erop en is er nog tijd over voor acties. Acties worden aangemaakt door onze afdeling Backoffice wanneer een inkoopfactuur niet kloppend is het met hetgeen wat wij in de afgeroepen opdracht hebben staan. Door dit uit te zoeken en enige aanpassingen te doen, kunnen ook deze facturen geboekt worden en kunnen onze opdrachtgevers (die we ontvangers noemen) voorzien worden van een betaling. Ondertussen lopen er al wat collega’s richting de kantine, tijd voor de vrijdagmiddagborrel! 

Geen dag is hetzelfde

Ik werk nu ruim 3,5 jaar met veel plezier in het team van Datacenter. Ons team bestaat uit 15 gezellige collega’s die goed kunnen samenwerken, zowel binnen het team als met andere afdelingen. Geen dag is hetzelfde bij Milgro. Altijd zijn er wel nieuwe uitdagingen te vinden in de dagelijkse werkzaamheden of tijdens het meewerken aan een nieuw project. Na het weekend zullen we van ons teamlead horen of het percentage voor facturatie van deze maand is gehaald, spannend! Maar eigenlijk weet ik het antwoord al.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn