🗑️

Zero Waste Week | 27 tot 31 mei 2024

Programma

Onze sectoren en hun afvalstromen

Elke sector kent haar eigen uitdagingen op het gebied van afval en grondstoffen. Milgro werkt veel samen met (middel)grote bedrijven en multinationals en geen bedrijf heeft dezelfde wensen. In onze negen focussectoren kunnen wij met onze expertise, ervaring en vakmanschap uitstekend maatwerk bieden. Benieuwd naar wat wij voor uw sector kunnen betekenen?

Onze services Volg ons

Bouw

Bouw

De bouw heeft te maken met strenge regelgeving omtrent stikstof en CO2-uitstoot. Als one stop shop ontzorgen wij bedrijven compleet, ook voor ingewikkelde afvalstromen. Zo blijven continuïteit en efficiency gewaarborgd.

Chemie

Chemie

Veiligheid en compliance staat voorop in de chemie. Door onze uitgebreide kennis van afvalstromen en wetgeving kunnen wij van grote waarde zijn in deze sector.

Logistiek

Logistiek

Logistiek is een snelgroeiende sleutelsector waarin wij kansen zien in het goed organiseren van zowel de heen-, als de terugreis. Milgro biedt systemen die tijdsefficiency vergroten. Daarom kiezen veel bedrijven uit deze sector voor ons.

Energie

Energie

De sector Energie is onlosmakelijk verbonden met de energie- en grondstoffentransitie. Milgro kan deze sector vooruit helpen door grip te krijgen op schaarse grondstoffen. Daarnaast geeft onze digitale aanpak inzicht, transparantie en een sluitende administratie voor meerdere projectlocaties.

Maakindustrie

Maakindustrie

Onze ervaring in deze sector leert ons dat continuïteit een factor van groot belang is. De one stop shop service van Milgro past hier perfect bij. Daarnaast biedt de aanpak van Milgro gericht op het waardebehoud van grondstoffen deze sector veel kans tot winstgevende duurzaamheid.

Maritiem

Maritiem

Totaal ontzorgd worden betekent dat u tijd bespaart en meer focus kunt hebben voor de core-business. Milgro biedt dit onder andere door één aanspreekpunt te zijn voor alle afvalstromen en afvalgerelateerde zaken.

Mobiliteit

Mobiliteit

Als marktleider in de Nederlandse mobiliteit- en automotive sector, zien wij dagelijks de meerwaarde van onze service. Of het nu om het vergroten van efficiency gaat, of een verbeterd inzicht door Milgro’s digitale tools.

Voedingsindustrie

Voedingsindustrie

Onze datagedreven aanpak, jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en sectorspecifieke benchmarking, zorgt bij veel bedrijven in de sector voor een positief ecologisch én economisch resultaat. Koplopers in de sector krijgen inzicht om hun afvalstromen te beheersen en meer waarde te halen uit hun grondstoffen.

Zorg

Zorg

Deze sector, waar vaak onder hoge druk en met beperkte ruimte moet worden gewerkt, stelt terecht hoge veiligheid- en hygiëne-eisen aan dienstverleners. Door ons expertise op afvalstromen, compliance en wetgeving, zien veel zorgorganisaties de meerwaarde van Milgro. Ook omdat duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in beleid rondom procurement.

Expertise over specifieke afvalstromen

Kennis groeit met de jaren. Met onze dertig jaar ervaring kunnen we vol overtuiging zeggen dat we voor onze focussectoren de kennis in huis hebben. Niet alleen om te voldoen aan de geldende wetgeving, maar ook om het verschil te maken op het gebied van duurzaamheid. Met onze hulp kiest u de beste optimalisaties voor uw afvalproces en behoudt u de waarde van uw grondstoffen. Kiest u voor Milgro, dan kiest u voor ecologisch en economisch rendement.

 

Milgro biedt ook service bij incidentele orders en calamiteiten 

Een lek, schade of een noodsituatie? Een onverwachte stroom die buiten uw service valt? Wat nu? Ook voor incidentele stromen of stromen ontstaan uit schade biedt Milgro mogelijkheden tot een zo duurzaam mogelijke verwerking. We grijpen snel in en weten vaak op hele korte termijn de schade te beperken voor mens, milieu en reputatie. En natuurlijk lossen we uw calamiteiten voor u op.

Afspraak maken 

Blogs en artikelen

Groei met ons mee en word koploper in de grondstoffentransitie

Wij gaan voor een afvalvrije wereld in 2040. Met ruim dertig jaar ervaring in de grondstoffentransitie in negen sectoren kunnen wij u adviseren en ontzorgen op het gebied van afval en grondstoffen. Wilt u met uw bedrijf een groene koploper worden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwsbrief  Volg ons