🗑️

Webinar: Grip op afval | do 6 juni 2024

Registreer

Author

Daniëlle Verweij

Date

6 mei 2024

Reading time

2 minutes

Een dag uit het leven van Daniëlle Verweij: Accountmanager Waste Market

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag een kijkje in de werkdag van Daniëlle Verweij. Zij is accountmanager bij Milgro en beheert de relaties met partners in de afval- en grondstoffensector, die wij ontvangers noemen. Ze is verantwoordelijk voor het sluiten van overeenkomsten en het afstemmen van de juiste tarieven met ontvangers. Groot onderdeel van haar werk is het stimuleren en verkrijgen van draagvlak bij relaties voor de transitie van duurzaam management van afval en grondstoffen.

Bijna 23 jaar geleden ben ik bij Milgro aan de slag gegaan. Toen dacht ik nog: “Iets met afval…“, wat ik - net als velen met mij - associeerde met de vuilniswagen die het huisvuil kwam ophalen. Inmiddels weet ik dat er een heel interessante wereld achter die vuilniswagen schuilgaat.  

Eenmaal in die afvalwereld beland, liet het mij niet meer los. Het is immers nooit saai; afval en circulariteit is juist al die jaren in ontwikkeling en daarom blijft het mij boeien. 

Binnen Milgro heb ik altijd een functie gehad waarin ik nauw in contact ben met de verwerkers en inzamelaars van afval. Sinds januari 2023 ben ik accountmanager binnen de afdeling Waste Market Accounts en gespecialiseerd in ontvangers die organische stromen verwerken. Ik ben verantwoordelijk voor een goede relatie met verschillende ontvangers van Milgro die ik in beheer heb.

Een vroege start

Met een lekkere kop koffie (van verse bonen!) start ik mijn werkdag in de vroege morgen op kantoor. Ik bereid mijn dag voor en lees nieuw binnengekomen mails. Zodra ik de puntjes op de i zet qua voorbereiding, druppelen de meeste collega’s rond half 9 binnen. Soms kletsen we even bij.  

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is de afwisseling in taken. Van administratieve taken tot aan het contact onderhouden met relaties. Collega’s weten mij goed te vinden bij vragen, fijn om het werk met elkaar te kunnen doen! 

Foto Daniëlle Verweij

Flexibel, maar het liefst op kantoor

In mijn werk ben ik flexibel. Vandaag werk ik op kantoor, een andere dag weer vanuit huis. Ook bezoek ik regelmatig relaties voor een overleg of een verwerkingslocatie van een ontvanger.  

Ik werk persoonlijk graag op kantoor, bij voorkeur op de flexplekken beneden waar het wat rustiger is. Voor mij werkt dat fijner. Ik vind het leuk om mijn collega’s te zien en te spreken. Voor een gezellig praatje bij het passeren, of voor een vraag. Een call via Teams is zeker een mooi middel, maar een live-meeting heeft toch wel mijn voorkeur. 

Welke collega je ook tegenkomt, we groeten elkaar allemaal. Tijdens mijn lunchpauze schuif ik in de kantine gezellig aan tafel bij andere collega’s en dan praten we even niet over werk. Een welkome afwisseling. 

Milgro-bee 

Milgro is gevestigd aan de rand van Rotterdam. De rit terug naar huis – ik woon in Den Haag – gebruik ik om te ontladen van alle indrukken van de dag. Terugkijkend op de dag, maar ook vooruitkijkend op de komende werkdagen. Trots dat ik als Milgro-bee een bijdrage lever aan onze ambitie om de wereld in 2040 afvalvrij te maken.

Leuk weetje, als medewerker van Milgro behoor je tot de bijenfamilie: Vandaar de term Milgro-bee. De verbinding die dit met zich meebrengt voor onze organisatie is medebepalend voor de fijne werksfeer.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn