🗑️

Zero Waste Week | 27 tot 31 mei 2024

Programma

Zet vandaag een stap richting minder milieu-impact

U heeft invloed op de aarde. Kiest u er vandaag voor om met uw bedrijf de negatieve effecten op het milieu te verminderen, dan maakt u een positieve impact. Die impact is hard nodig in een wereld waar grondstoffen schaars zijn en milieuproblemen groot. Milgro is uw impactpartner in de grondstoffentransitie. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om onze grondstoffen zo in te zetten, dat ze geen afval meer worden. Op naar een volledig circulaire economie.

Wilt u meer weten over hoe wij impact meten? Boek dan een vrijvlijvende demo. Of lees meer over hoe wij rapporteren op CO2 in onze factsheet.

Boek demo  Download factsheet

Hoe kunt u impact meten?

Als u wilt werken aan duurzaamheid, dan is het meten van uw impact een belangrijke eerste stap. Milgro zet software, hardware en kennis in om inzicht te krijgen in de impact op het gebied van afval en grondstoffen. Want de manier waarop uw bedrijf omgaat met het natuurlijk kapitaal, heeft zichtbare en onzichtbare effecten. Met de resultaten van de metingen krijgt u niet alleen inzicht in verbeterpunten, maar kunt u deze informatie ook gebruiken voor compliance rapportages en duurzaamheidsdoelstellingen. Een belangrijke start naar een wereld zonder afval. Hoe kunt u efficiënter omgaan met uw natuurlijk kapitaal? 

Meer over NKM

Hoe rekent u onzichtbare impact mee?

De totale impact is niet altijd zichtbaar. Hoe worden grondstoffen bijvoorbeeld vervoerd? Rekent u de CO2 uitstoot van transportbewegingen mee? Milgro werkt met de LCA methode: Dat is een internationaal erkende manier om de ecologische impact van een product te meten. Alle factoren van de levenscyclus van het product worden meegewogen. Zo bent u verzekerd van een compleet beeld van uw impact en kunt u toewerken naar een circulaire bedrijfsvoering.

Meer weten over LCA en wat dat voor u kan betekenen?

Lees meer 

Yask Facility Management | Martijn Schakelaar, Contractmanager | Milgro
quotes van Milgro over afvalmanagement

''Met de keuze voor Milgro en haar digitale aanpak zijn we veel minder tijd kwijt met afval-gerelateerde processen. Ook rapportages kosten veel minder tijd. Verder zorgt de samenwerking ook voor optimalisaties op basis van advies en met de ondersteuning vanuit Milgro.'' 

Martijn Schakelaar, Contractmanager bij Yask Facility Management

Zet data in voor uw verbeterplan

Wilt u een positieve impact maken op het milieu, dan begint dat met data. Bij Milgro werken verschillende experts die u daarbij kunnen helpen. Met meer inzicht krijgt u niet alleen stevig de regie op uw grondstofgebruik, maar bent u ook goed voorbereid op nieuwe Europese wetgeving zoals de CSRD en CSDD. Met behulp van een dashboard krijgt u snel overzicht in de impact die u maakt en kunt u eenvoudig rapportages opstellen. 
Benieuwd hoe u kunt verbeteren op het gebied van een circulaire economie?

Lees meer Meer over de CSRD

Milgro kijkt vooruit: groei en bloei voor bedrijf en de aarde

Kortetermijndenken is passé. We kijken liever een paar generaties vooruit. Hoe dragen we de aarde over? En hoe kan ons bedrijf blijven floreren? U wilt duurzamer worden, maar ook winst behalen. Wij begrijpen dat. Daarom spreken wij van winstgevende duurzaamheid. Wij helpen uw bedrijf en de aarde te groeien en te bloeien, zodat u trots kunt zijn op uw bijdrage aan een circulaire wereld. 

Lees ons blog

Blogs en artikelen

Meer weten?

U en wij hebben een verantwoordelijkheid om de aarde beter achter te laten dan we haar aantroffen. Om een positieve impact te maken, is het belangrijk om eerst te weten wat uw huidige impact is. Milgro brengt die eenvoudig in kaart. We meten alle effecten van uw grondstoffengebruik, ook de onzichtbare. Zo bent u goed voorbereid.

Nieuwsbrief  Volg ons