🗑️

Zero Waste Week | 27 tot 31 mei 2024

Programma

Sustainable Consultancy: advies op maat of één van de standaard mogelijkheden?

In 2030 moet ons grondstoffengebruik gehalveerd zijn en in 2050 is de Nederlandse economie volledig circulair. Uiteraard wilt u aan de slag met duurzaamheid binnen uw bedrijf. Een duurzame bedrijfsvoering levert een wezenlijke bijdrage aan de circulaire economie. Dat is beter voor het milieu, bespaart kosten en maakt dat u voldoet aan aan rapportage-eisen voor diverse (inter)nationale regelgevingen. Milgro’s experts kunnen u stap voor stap begeleiden in dit proces. We zijn heel benieuwd naar uw circulaire uitdaging

 

Neem vrijblijvend contact op

Weet u al exact waarnaar u op zoek bent? Wij hebben ervaring met een aantal oplossingen zoals een afvalpreventieplan, CSR strategie, LCA of MFA. Of kunnen u helpen met een afvalscan of een zerowasteworkshop. Klik hieronder voor meer informatie:

Meer informatie over onze sustainable consultancy dienstverlening

Klaar om duurzaamheid te omarmen? Of u nu een stappenplan, cijfermatige onderbouwing, of begeleiding nodig heeft: Milgro biedt expertise via consultancy op het gebied van afval, circulariteit, verspilling en grondstoffen. Ontdek vandaag nog hoe wij uw partner kunnen zijn!

Meer weten? Download onze brochure

Afvalscan

Wie zijn afval wil verminderen en beter wil stroomlijnen, heeft eerst een helder overzicht nodig van de huidige afvalsituatie. Met de afvalscan krijgt u een grondige analyse van de hoeveelheid, de kosten en CO2 impact van alle afvalstromen binnen uw organisatie. Het biedt inzicht in welke kansen uw organistie heeft om kosten te besparen en duurzaamheid te vergroten.

Lees meer

Afvalpreventieplan

Voor een duurzame, circulaire samenleving zijn wetten en regelgeving op het gebied van afval onvermijdelijk. Een afvalpreventieplan is noodzakelijk voor de aanvraag van een omgevingsvergunning of kan wenselijk zijn bij een BREAAM-beoordeling. Daarnaast is zo’n plan een goede start voor een uitgebreider afvalmanagementplan, waarmee u kosten kunt besparen, risico's beter kunt beheersen en bijdraagt aan de vorming van een circulaire economie.

Lees meer

Corporate Social Responsibility Strategie

Als bedrijf heeft u een verantwoordelijkheid voor duurzaam en sociaal ondernemerschap in een snel veranderende maatschappij. Creëer met behulp van Milgro uw eigen CSR-strategie voor afval en grondstoffen, gericht op het voorkomen van afval. En integreer hiermee uw maatschappelijke verantwoordelijkheid in uw dagelijks werk en beleid. Dat stelt u in staat gemakkelijker duurzame doelstellingen te behalen en aantoonbare verbeteringen door te voeren. Bovendien heeft het een positief effect op uw ESG ranking en hebt u hiermee vast een streepje voor op uw concurrenten.

Lees meer

ruwbouwgroep | Milgro
quotes van Milgro over afvalmanagement

“De gemotiveerde en adequate accountbeheerders van Milgro zijn goed op de hoogte van de situatie op onze locaties en van de ontwikkelingen in de maatschappij en de markt.”

Ad Wirken – Procurement Manager bij De RuwBouw Groep

Levenscyclusanalyse

Wat is de milieu-impact van uw product of dienst? Met een levenscyclusanalyse (LCA) biedt Milgro u inzicht in het milieuprofiel van uw aanbod. Door de volledige levenscyclus te analyseren, van grondstoffenwinning tot afvalverwijdering, maakt u de impact op alle onderdelen in de levenscyclus zichtbaar. Bovendien monitor je dat de impact niet naar een andere onderdeel van de levenscyclus verschuift wanneer u een verbeterslag doorvoert. Met een LCA is het ook mogelijk om inzicht te krijgen in de meest vervuilende stap van de levenscyclus. Zo kunt u gericht werken aan verbeteringen.

Lees meer

Material Flow Analysis (MFA)

Materialenstroomanalyse (MFA) is dé tool voor bedrijven en overheden om een compleet beeld te krijgen van het materiaalgebruik en de afvalstoffen die geproduceerd worden in een bedrijf, gebied of regio. Deze analyse biedt inzicht in uw materiaalgebruik, waarmee u afval kunt verminderen, risico op tekorten kunt verkleinen en uw activiteiten kunt verduurzamen. Zet vandaag nog de stap naar een circulaire economie.

Lees meer

Zero Waste Workshop

Milgro vierde haar 30-jarig bestaan met een Zero Waste Challenge. Want hoe duurzaam we ook zijn, het is altijd leuk en verfrissend om met het hele bedrijf een uitdaging aan te gaan. Onze interactieve Zero Waste Workshop brengt ook uw medewerkers bij elkaar in het nog duurzamer maken van uw organisatie. Leer over afvalmanagement, de circulaire economie en de waarde van afval. Hoe kan je efficiënter met materialen omgaan en afval reduceren op de werkvloer? Met behulp van de methode Design Thinking zoeken we samen naar concrete oplossingen voor jullie locatie.

Lees meer

Meer over Milgro Over onze aanpak

Sustainable consultancy voor uw circulaire uitdagingen

Wilt u ook bijdragen aan een duurzamere toekomst en uw circulaire uitdagingen aanpakken? Of het nu gaat om het verminderen van afval en verspilling, het voldoen aan wet- en regelgeving, het verbeteren van uw milieuprestaties of het behalen van duurzame doelstellingen: wij helpen u graag.

Neem vrijblijvend contact op
Neem vandaag nog contact op met onze experts voor een oplossing op maat voor uw bedrijf.

Nieuwsbrief  Volg ons