🗑️

Zero Waste Week | 27 tot 31 mei 2024

Programma

Grondstoffentransitie. Pak uw kans als koploper in de circulaire economie.

De grondstoffentransitie is een essentieel onderdeel van een circulaire economie. Wat is het precies en waarom is het zo belangrijk voor u om nu mee te doen?

Afspraak maken  Volg ons

Wat is de grondstoffentransitie?

In een circulaire economie gaan we efficiënt en duurzaam om met onze grondstoffen. Dat kan bijvoorbeeld door producten zo te ontwerpen dat ze makkelijk gerepareerd kunnen worden, door machines te delen met anderen en door het verlengen van de levensduur van grondstoffen. Dat laatstgenoemde onderdeel van de circulaire economie noemen we de grondstoffentransitie. 

Lees ons blog

Milgro en de circulaire economie

We werken toe naar een wereld waarin grondstoffen geen afval meer worden. De grondstoffentransitie gaat veel verder dan recyclen: we werken toe naar een volledig circulaire economie. Met behulp van een schat aan data, een rijk netwerk en expertise, kan Milgro bedrijven gericht helpen om zuiniger en zo efficiënt mogelijk om te gaan met waardevolle grondstoffen. Want wij begrijpen dat elk bedrijf een eigen aanpak nodig heeft om toekomstbestendig te worden.

De grondstoffentransitie: een kans voor uw bedrijf

De Sociaal-Economische Raad (SER) publiceerde in september 2022 een verkennend onderzoek naar de circulaire economie. De conclusies zijn glashelder: ‘Als we de economie circulair maken, besparen we 30% energie.’ En: ‘Zonder grondstoffentransitie, halen we de klimaatdoelen van 2030 en 2050 niet.’ De energietransitie en de grondstoffentransitie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat betekent ook, dat als uw bedrijf fors minder nieuwe grondstoffen gebruikt, u niet alleen energie bespaart, maar ook geld. 

Meedoen met de transitie voor een sterkere positie

Wilt u met uw bedrijf een groene koploper worden? Milgro vindt dat er evenveel aandacht zou moeten zijn voor duurzame energie, als voor het zuiniger en slimmer omgaan met grondstoffen. Daarom werken wij al dertig jaar met veel succes aan de grondstoffentransitie. Doet u mee? Vul het formulier in en wij sturen u vrijblijvend meer informatie.

dycore | Milgro
quotes van Milgro over afvalmanagement

“Door het door Milgro verschafte inzicht in actuele en verwachte afvalkosten, is ons interne gesprek verschoven van de cijfers naar de inhoud. De geboden prognoses maken de kansen in procesefficiëntie en het terugdringen van verspilling inzichtelijk voor alle betrokkenen. Tevens zetten wij de data in om ons grondstoffengebruik te optimaliseren en hiermee niet alleen financiële maar ook ecologische impact te maken.”

Ton Nieuwenhuisen, assistent controller bij Dycore

Totaal ontzorgd in uw afval- en grondstoffenmanagement

De verschillende services die Milgro biedt, hebben één ding gemeen: totale ontzorging. Hierdoor kunt u focussen op uw core business, terwijl u qua duurzaamheid aan alle wetgeving en eisen voldoet. Als bonus neemt u een belangrijke stap richting een circulair systeem. Doe nu mee met de grondstoffentransitie. 

Afspraak maken

Blogs en artikelen

Meedoen met de transitie voor een sterkere positie

Milgro vindt dat er evenveel aandacht zou moeten zijn voor duurzame energie, als voor het zuiniger en slimmer omgaan met grondstoffen. Daarom werken wij al dertig jaar met veel succes aan de grondstoffentransitie. Wilt u met uw bedrijf een groene koploper worden? Volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Onze services Nieuwsbrief