📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Effectief afval inzamelen als onderdeel van slim waste management 

Milgro leidt uw afvalstromen in goede banen. Met onze innovatieve software en hardware weten we bijvoorbeeld binnen no-time of uw containers wel handig gepositioneerd of efficiënt gevuld zijn. Met data en trackers kunnen we een enorm verschil maken voor efficiënter afvalmanagement en een duurzame bedrijfsvoering.

  Wilt u weten hoe? Plan een waste scan. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Meer over de afvalscan 

 

Incidentele situaties zoals bvb een verbouwing, opruiming of productvernietiging

Voor meer dan 500 verschillende afvalstromen organiseren wij uw dagelijkse afvalproces. Ons uitgebreide partnernetwerk zorgt ervoor dat wij zoveel stromen kunnen faciliteren. Ook voor stromen die niet vanuit het reguliere proces vrijkomen, maar vanuit incidentele situaties, zoals verbouwingen, opruimingen of productvernietigingen staan wij voor u klaar en zoeken wij naar de beste partner op gebied van service, kosten en/of duurzaamheid om deze stromen af te voeren.

Interesse in onze services? Boek een vrijblijvende afspraak

Neem vrijblijvend contact op

Voor iedere afvalstroom een oplossing Afvalstromen uit niet reguliere situaties

Voor uw gehele afvalproces bieden wij ondersteuning. Ook als afvalstromen vrijkomen uit niet reguliere situaties, vinden wij voor u de oplossing die het beste past bij uw wensen. Daarbij beoordelen wij niet alleen de snelheid waarop de stroom afgevoerd dient te worden. Ook kosten en duurzaamheid wegen mee in de oplossing.   

Wij ondersteunen onze klanten met incidentele orders die onstaan uit:

Archiefopruiming of -vernietiging +-

archief

Kantooromgevingen rusten wij u met de juiste inzamelmiddelen om uw vertrouwelijke documenten veilig in te deponeren. Wanneer het inzamelmiddel gereed is voor afvoer, meldt u deze eenvoudig aan via het portaal.

Nog geen vast inzamelmiddel op locatie voor archief? Neem contact op met Service & Support voor plaatsing en inzameling. 

 

Restpartijen, overschot of overbodige voorraad +-

Firefly-redundant-stock-in-warehouse-6676

In productie en kantooromgevingen ontstaan geregeld restpartijen, die kostbare ruimte innemen. Denk aan overschotten, maar ook aan voorraden die overbodig zijn geworden zoals mondkapjes, handreinigingsmiddelen uit de corona-periode of koffiebekers die onder de nieuwe wetgeving niet meer mogen.

Neem contact op met Service & Support om deze stroom af te roepen. 

Productvernietigingen +-

Firefly-een-gele-afvalcontainer-met-dozen-erin2

Producten die over de houdbaarheidsdatum heen gaan, niet door een keuring zijn gekomen of waar een productiefout in is geslopen. Deze stromen wilt u het liefst zo snel, veilig en zorgvuldig mogelijk uit uw organisatie laten afvoeren. Bij Milgro bieden wij een passende oplossing op gebied van kosten, duurzaamheid en service én tevens leveren wij daar waar nodig ook een vernietigingsverklaring.  

Verbouwingen +-

shutterstock_1205963434

Bij verbouwingen en periodiek onderhoud is het belangrijk dat u voordat u start met het project Milgro inschakelt om uw organisatie te ondersteunen met de beste inzamelmiddelen. Bovendien vormen verbouwingen een uitgelezen mogelijkheid om de interne afvallogistiek grondig te evalueren. Onze Waste Engineers staan klaar om niet alleen mee te denken over de meest efficiënte manier van afvalinzameling, maar ook over hoe we de tijd die hieraan besteed wordt kunnen minimaliseren, terwijl we toch een optimaal resultaat behalen.   

Elektronisch afval of e-waste +-

ewaste

Heeft u elektronisch afval, zogenoemd e-waste, dat vrijkomt vanuit afschrijvingen of bij defecten? Dan kunt u bij Milgro terecht om deze stromen te laten afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan kapotte of oude laptops,  desktops, beeldschermen en toetsenborden.  Maar ook klein elektronisch afval zoals usb-sticks en cartridges.  

Kantoormeubilair +-

shutterstock_740118772

Bureaustoel kapot? Of heeft u onlangs uw oude bureaus laten vervangen en heeft u een restpartij? Ook voor die stromen kunt u terecht bij Milgro. Klanten vragen deze opdrachten eenvoudig aan via Milgro's online portaal.  Nog geen klant? Maak een afspraak om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Overtollig verpakkingsmateriaal of verouderd drukwerk +-

Firefly-messy-stacks-of-used-packaging-material--a-pile-of-cardboard-and-a-pile-of-transparant-foil--(2)

Heeft u recent uw logo of huisstijl veranderd en beschikt u nog over drukwerk met de oude vormgeving? Of bezit u oud of overtollig verpakkingsmaterialen van partners? Laat deze dan eenvoudigweg afvoeren door Milgro. Zo kunt u uw rebranding soepel voortzetten en bijdragen aan een vlotte overgang.

Bekijk hier een lijst met enkele van  afvalstromen die wij ondersteunen. Staat uw afvalstroom er niet bij? Ons team met Waste Engineers weet de juiste verwerker matchen aan uw specifieke stroom.  Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak.

Neem vrijblijvend contact op

Wat u van Milgro kunt verwachten:

Maatwerk voor uw stromen | Milgro
Flexibele inzet middelen | Milgro
Verschillende supportkanalen | Milgro
Innovatieve technologie | Milgro

Niet alleen software, maar ook hardware voor uw afval

Bij Milgro denken we niet alleen aan slimme software voor een optimaal waste management, maar ook de bijbehorende hardware, zoals (tijdelijke) containers en persen. Bij Milgro richten wij uw inzamelstructuur zeer flexibel in. Zo houden wij rekening met het soort afvalstroom (vast of incidenteel) dat uw bedrijf verlaat én met de hoeveelheid afval. Het afvoeren van een goedgevulde container geeft namelijk ecologisch en economisch een positief resultaat.

Meer weten? Neem contact op met een van onze experts.  

Afspraak maken

Training afval scheiden voor medewerkers

U kunt nog zo goed bezig zijn met de digitale oplossingen van Milgro voor slim waste management, maar uiteindelijk zijn het uw medewerkers die het een succes maken. Afval scheiden is mensenwerk en dat kan iedereen leren. Via een (online) training laat Milgro zien hoe u afvalstromen op een snelle en effectieve manier kunt scheiden. 

Vraag training aan

Innovaties in inzameling

Streeft u naar een betere scheiding van uw afval? Milgro biedt u toegang tot diverse interessante technologieën, zoals container tracking. Met behulp van deze innovatie wordt de optimale route bepaald en bespaart u tijd en geld. Nieuwsgierig?  

Meer over containertracking

AkzoNobel | Joost Scheepers, HSE Manager | Milgro
quotes van Milgro over afvalmanagement

“Milgro denkt goed mee met ons en komt pro-actief met optimalisaties. Dat levert concrete resultaten op: Ons restafval met 60% is afgenomen en Milgro heeft voor meerdere afvalstromen een hoogwaardigere verwerking gevonden en geïmplementeerd. Ook wijst Milgro ons op kansen om afval te verminderen. Dat alles levert zowel ecologische als een economische voordelen op.”

Joost Scheepers, HSE Manager bij AkzoNobel

Blogs en artikelen

digitaal afvalmanagement
digitaal afvalmanagement
digitaal afvalmanagement

Verbetering van uw waste management op de werkvloer

Efficiënt afvalmanagement, flexibiliteit, toegang tot technologische innovaties en bijpassende hardware en als kers op de taart een training voor uw medewerkers. U wordt totaal ontzorgd bij Milgro. Het resultaat? Een boost voor uw bedrijf op het gebied van ecologie en economie. 

Blijf op de hoogte van al onze innovaties en ontwikkelingen.

Nieuwsbrief  Volg ons