🗑️

Webinar: Zero Waste bedrijven | 11 april 2024

Registreer

Author

Milgro

Date

24 mei 2023

Reading time

1 minute

Week zonder Afval: Uitslag dag 2 en oplossingen voor wegwerpkoffiebekers

Tijdens de Week zonder Afval analyseren we dagelijks het bedrijfsafval op ons kantoor. Gisteren vond de tweede waste lab plaats, waarin we aandacht hebben besteed aan de hoeveelheid wegwerpkoffiebekers. Tot onze verbazing zagen we toch nog een stapel koffiebekers in de afvalbakken. Dit bleek de grootste afvalstroom te zijn in de categorie 'kleinere stromen'. Om dit probleem aan te pakken, zullen we medewerkers stimuleren om herbruikbare mokken te gebruiken.

Gebruik van herbruikbare koffiebekers

Een van de meest effectieve oplossingen voor het verminderen van wegwerpkoffiebekers is het gebruik van herbruikbare koffiebekers. Deze koffiebekers zijn meestal gemaakt van materialen zoals glas of keramiek. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, vaatwasmachinebestendig en gaan lang mee.

koffiebekers-wastelab

 

Op ons kantoor stimuleren we medewerkers om herbruikbare mokken te gebruiken. Elke medewerker heeft een persoonlijke mok ontvangen met zijn/haar naam erop. Bezoekers bieden we koffie aan in een keramieken kop en we geven hen een lepeltje in plaats van een houten roerstaafje. Door het gebruik van een herbruikbare beker, verminderen we de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd.

koffiemokken-01

Tips of ideeën?

Heeft u tips of ideeën voor het voorkomen van afvalstromen? Laat het ons weten! We horen graag wat u doet om bijvoorbeeld voedselverspilling te verminderen of verpakkingsafval te vermijden. We nemen uw suggesties mee in onze volgende blogs, waarin we oplossingen voor diverse afvalstromen bespreken.