šŸŽ‰

Milgro bestaat 30 jaar en viert dit met

#ZeroWasteChallenge
šŸ“§

Heeft u een goed idee voor een afvalvrije werkplek? Laat het ons weten via de

ideeƫnbus
šŸ”„

Wilt u ook ervaren hoe het is om afvalvrij te werken? Meld je aan voor de

#ZeroWasteChallenge

#ZeroWasteChallenge
Een wereld zonder afval

Milgro streeft ernaar om de wereld voor 2040 afvalvrij te maken. Veel van onze klanten delen deze zero waste ambitie. Maar hoe kunnen we dit doel bereiken? Om deze vraag te beantwoorden, gaan we samen een week lang aan de slag tijdens de Nationale Week Zonder Afval van 22 tot en met 28 mei. 

Durft u deze uitdaging aan te gaan?

Ja, ik doe mee  Ik heb een idee

Liveblog

2023-05-26 10:05:00 Learnings dag 4

Dag vier van onze challenge. We zien veelbelovende resultaten. Zo zien we vandaag geen enkele koffiebeker meer in ons afval. Ons GFT wordt geheel aan de wormen gevoerd. En ook zien we een duidelijke afname in plastic. Punt van focus tijdens dit Lab is het koffiedrab en de handdoekjes uit de toiletten. Vandaag noteren we de volgende verbeterideeƫn:

  1. Het plaatsen van een wasbare handdoekrol op de toiletten voorkomt veel afval van handdoekjes en dezelfde hygiƫne standaard. Wist je trouwens dat als je je handen na het wassen zeven keer goed schudt, je het meeste water al van je handen af hebt?
  2. We vervangen onze individueel verpakte blokjes voor de vaatwasser door poedervorm
  3. We vervangen de suikerzakjes door klontjes
  4. We serveren niet meer standaard een servet bij hapjes of lunch. Ze zijn er wel, indien nodig, maar niet meer standaard
  5. We vragen onze theeleveranciers wat de opties zijn voor losse thee (met thee-ei)
Learnings dag 4 | #ZeroWasteChallenge Milgro

Heeft u een duurzaam idee voor ons?

We nodigen u graag uit om met ons mee te denken! Heeft u ervaring met het creƫren van een afvalvrije werkplek of heeft u gewoon een goed idee? Deel het met ons! Als u het leuk vindt, kunnen we uw naam ook vermelden.

Heeft u een duurzaam idee voor Milgro?

Denk met ons mee! Bekend met een duurzame oplossing voor een van deze uitdagingen?

Partners en duurzame innovaties #ZeroWasteChallenge

Heeft u een duurzaam idee of een innovatieve oplossing voor het voorkomen van een afvalstroom? Deel uw idee met ons en wij zullen uw bedrijf presenteren in onze digitale etalage, inclusief een link naar uw website.

Ik heb een idee

Wormenhotel| van Milgro
Statiegeld Nederland| van Milgro
Doe mee| van Milgro
Zero Waste Nederland| van Milgro
Swapbox| van Milgro
Milieucentraal| van Milgro
Refunc| van Milgro
MVO Nederland| van Milgro
Rotterzwam| van Milgro
Samen tegen voedselverspilling| van Milgro
Roze Bunker| van Milgro

Doe mee met de #ZeroWasteChallenge

Wilt u uw bedrijf ook afvalvrij maken en daarmee bijdragen aan een duurzamere toekomst? Doe dan mee met de #ZeroWasteChallenge. Samen zetten we stappen om de wereld afvalvrij te maken!

Ja, ik doe mee 

Zero Waste Challenge De Spelregels

Om de Zero Waste challenge zo goed mogelijk uit te voeren, zijn er een aantal spelregels opgesteld. De spelregels luiden als volgt:

Bekijk dagelijks de inhoud van uw prullenbakken +-

Aan het einde van elke werkdag bespreekt u samen met uw collegaā€™s of het gelukt is om de dag afvalvrij door te komen. Dagelijks wordt gecontroleerd of er afval in de prullenbakken zit. Vervolgens wordt besproken welke lessen jullie kunnen trekken uit de afvalstromen die er zijn overgebleven.

Implementeer de geleerde lessen direct +-

Na het bespreken van de lessen implementeert u ze meteen voor de volgende dag. Zo streeft u ernaar om afval te verminderen en duurzamer te handelen op uw kantoor. Door continu te leren en te verbeteren, creƫert u een cultuur van duurzaamheid en afvalvrij werken.

Deel uw kennis met anderen +-

Via social media delen we deze #ZeroWasteChallenge en dagen we anderen uit om mee te doen. Op deze manier streven we naar co-creatie en samen leren en veranderen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het verminderen van afval en duurzamer handelen.

Geef de challenge door +-

Na uw week zonder afval geeft u de challenge door aan een ander bedrijf, zoals een relatie of partner. Moedig hen aan om deel te nemen aan de #ZeroWasteChallenge en hun ervaringen te delen. Op die manier kunt u hun deelname volgen en hun ervaringen delen via uw platform. Samen zetten we stappen naar een zero waste toekomst.

Vraag een praktische gids aan +-

Als deelnemend bedrijf kunt u een praktische gids aanvragen. In deze gids vindt u handvaten voor het creƫren van een afvalvrij kantoor. Daarnaast kunt u een zero waste workshop aanvragen. Zo ondersteunen we u bij het succesvol deelnemen aan de #ZeroWasteChallenge.

Week zonder afval is een initiatief van Milieu Centraal

Van maandag 22 mei t/m zondag 28 mei 2023 organiseert Milieu Centraal de Week zonder Afval waarin we de uitdaging aangaan om zo min mogelijk afval weg te gooien.

week-zonder-afval

Impact door minder restafval

Produceert uw organisaties ook ieder jaar een flinke berg restafval? Dit kunt u flink reduceren door goed te kijken naar inkoop, zoveel mogelijk te hergebruiken en waardevolle stromen te scheiden, waar een (lokale) partij nieuwe producten mee kan maken.

Circlarity helpt organsiaties om alles in kaart te brengen. U krijgt bruikbare tips en tools waarmee u het zelf aan kunt pakken. En met onze slimme app maakt u de wereld een stukje groener!

Meer over Circlarity

Tips om uw kantoor afvalvrij te maken

Het verminderen van afval op kantoor is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de efficiƫntie en kostenbesparing van uw bedrijf. Er zijn tal van eenvoudige en praktische manieren om afval te verminderen op de werkplek. We delen enkele handige tips voor een afvalvrij kantoor, zodat u en uw collega's samen kunnen werken aan een duurzamere en schonere omgeving.

Gebruik keramieken bekers i.p.v. wegwerpkoffiebekers +-

Vermijd wegwerpbekers en investeer in een herbruikbare keramische koffiemok. Hiermee vermindert u de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door wegwerpbekers. U kunt uw eigen koffiemok meenemen naar uw werkplek, zodat u altijd een duurzaam alternatief bij de hand hebt.

Voorkom onnodig printen +-

Maak gebruik van digitale documenten en bestanden in plaats van ze af te drukken. Als u toch iets moet afdrukken, zorg er dan voor dat u de printerinstellingen aanpast om papier en inkt te besparen. Een andere optie is om uw document met een pincode te beveiligen. Deze code moet u intoetsen op de printer om het af te kunnen drukken. Dit voorkomt onnodig printen.

Geef uw meubels een tweede leven +-

Maak van uw oude meubels nieuwe meubels. U kunt uw oude meubelstukken hergebruiken, repareren of aanpassen om ze een frisse en unieke uitstraling te geven. Dit vermindert niet alleen afval, maar het is ook duurzame en creatieve methode waar u mee aan de slag kunt.

Gebruik een nietloze nietmachine +-

Overweeg om een nietloze nietmachine te gebruiken. Deze handige tool maakt gebruik van papierlipjes in plaats van traditionele nietjes om documenten bij elkaar te houden. Hierdoor vermindert u het gebruik van metalen nietjes en maakt u het papier gemakkelijker recyclebaar. Het is een eenvoudige stap om uw kantooromgeving milieuvriendelijker te maken.

mockup-zerowaste-download-tekst

Doe mee met de #ZeroWasteChallenge

Wilt u uw bedrijf ook afvalvrij maken en daarmee bijdragen aan een duurzamere toekomst? Doe dan mee met de #ZeroWasteChallenge. Samen zetten we stappen om de wereld afvalvrij te maken!

Ja, ik doe mee  Ik heb een idee