🗑️

Webinar op 25 jan 2024 over

Grip op afval > Schrijf je nu in

Auteur

Raoul Lindeman | Waste Engineer bij Milgro

Datum

20 januari 2022

Leestijd

3 minuten

Een dag uit het leven van... Raoul Lindeman: Waste Engineer bij Milgro

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag trappen we af met Raoul Lindeman. Hij is Waste Engineer bij Milgro en zorgt door intensief contact te houden met onze opdrachtgevers, die wij ontdoeners noemen, voor verbeterde ecologische en economische prestaties, en inzicht in afval- en grondstoffenmanagementdoelstellingen in samenwerking met onze partners, die wij ontvangers noemen.

Geen dag is hetzelfde

Bij Milgro is geen dag hetzelfde. Sommige dagen ben ik als Waste Engineer veel op pad, andere dagen zit ik de hele dag achter mijn laptop. De ene dag verloopt volgens planning, de andere dag pak ik de ene na de andere ad hoc klus op. Je krijgt de ruimte en verantwoordelijkheid om zelf je dag goed in te plannen. Niet alleen in het werk zelf, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling.

Opstarten

Op de meeste werkdagen gaat om 7 uur mijn wekker. Ik doorloop mijn ochtendritueel, geniet van mijn dochter en geef haar te eten, om vervolgens te vertrekken richting werk. Als Waste Engineer ziet dat vertrek er elke dag weer anders uit; naar kantoor maak ik gebruik van het openbaar vervoer, een leenauto pak ik om onze opdrachtgevers, die wij ontdoeners noemen, te bezoeken en op andere dagen schuif ik in een relaxte broek met mijn laptop aan de eettafel thuis.

raoul-05

Een werkruimte in ons bijzondere kantoordat op dit moment, door het thuiswerkadvies, erg leeg is.

Samenwerken met collega's

Zowel thuis als op kantoor vind ik het prettig om rustig op te starten. Bij binnenkomst praat ik kort bij met de collega’s op kantoor. Een goede bak koffie mag niet ontbreken bij het doornemen van mijn planning en takenlijst. Ik werk mijn mailbox bij op zoek naar potentiële verbeteringen voor onze ontdoeners; verbeteringen naar aanleiding van een data-analyse, maar ook in samenspraak met collega's van de Circular Economy Office of onze Service-afdeling. Door de veelzijdigheid en het vele contact in mijn functie, vind ik het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de afvalmarkt en in de markt van onze ontdoeners. Ik speur daarom graag LinkedIn af en deel interessante informatie met mijn collega's.

Grip op kosten en impact

Om 10 uur heb ik een overleg met de collega’s waarmee ik samen een ontdoener beheer. We verzamelen feedback en input over lopende projecten, nemen onze actielijst door en bespreken nieuwe ontwikkelingen om met elkaar grip te houden op de acties bij de ontdoener, de kosten én de impact op het milieu. Naast de vaste overlegmomenten voor specifieke ontdoeners, kan ik mijn collega's altijd benaderen voor een hulpvraag of moment om te sparren. Een frisse blik kan mij enorm helpen om out of the box te durven denken en daarmee de meeste waarde te creëren voor onze ontdoeners.

raoul-04

Optimaliseren gebeurt onder andere op basis van data en data-analyses

Optimaliseren processen

Einde van de ochtend drink ik een bak koffie met een collega en bereid me voor op een bezoek aan een ontdoener in de logistieke sector. Deze heeft onlangs twee extra loodsen in gebruik genomen en heeft mij gevraagd te analyseren hoe we ook op deze locaties de afvalprocessen kunnen optimaliseren met een lage impact op zowel kosten als op het milieu. Leuk, zulke bezoeken geven energie!

Face to face en telefonisch contact

Als ik in de auto stap, zet ik mijn Spotify-lijst aan om de route van Rotterdam naar Utrecht mee door te komen. Goede muzieksmaak heb ik, al zeg ik dat zelf 😉 Bij aankomst trek ik mijn werkschoenen aan en meld me bij onze contactpersoon. Fijn om een gezicht te zien bij de persoon die ik regelmatig aan de telefoon spreek. Pratend over koetjes en kalfjes lopen we naar de vergaderruimte en bespreken onze optimalisatiestrategie.

raoul-02

Nauw contact onderhouden

Door in nauw contact te blijven met ontdoeners, kunnen we kort op de bal zitten - hierin moet je wel flexibel zijn en een locatiebezoek soms verkiezen boven een snel telefoongesprek. Het bezoek sluit ik af met een uitgebreide rondleiding door de loods. Ik neem foto's voor in ons dossier en stap tegen 15:30 uur weer in de auto richting huis. Thuis werk ik mijn aantekeningen uit en verras mijn ontdoener door de presentatie direct op te sturen. Ik werk mijn mail bij en sluit de laptop; het was weer een productieve dag, tijd om van mijn gezin te genieten!

balans werk prive

De werk-privébalans is goed. Wel zo fijn als je net een kleine hebt.

Meegroeien met ambities

Inmiddels werk ik vijf jaar bij Milgro op diverse afdelingen. Begonnen als Service-medewerker heb ik door mijn ervaring, ambitie en hard werken mooie stappen gemaakt. De sfeer binnen Milgro omschrijf ik als gezellig met de typische (Rotterdamse) ‘geen woorden maar daden’-mentaliteit. Wil je iets, ga er dan voor; die ruimte heb en krijg je! Door leuke uitjes en activiteiten en zorgen we met elkaar dat we – ook in tijden van covid-19 – met elkaar verbonden zijn. Een hechte club mensen waar ik graag mee samenwerk!

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn