📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Anne van Steenoven

Date

25 september 2023

Reading time

2 minutes

Een dag uit het leven van... Anne van Steenoven: Circular Economy Officer bij Milgro

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Anne van Steenoven aan de beurt. Zij is Circular Economy Officer (CEO) bij Milgro en zet haar expertise in om onze opdrachtgevers, die wij ontdoeners noemen, te begeleiden in de transitie naar een nieuwe economie door middel van duurzaam grondstoffenmanagement.

Start van de dag

Goedemorgen! Vanochtend ging mijn wekker om 7:00 uur af. Mijn ontbijt en lunch had ik gisteren al klaargemaakt, dus ik kan nu snel de deur uit. Op dinsdagen is het een teamdag en zijn we allemaal op kantoor. Ik reis met de trein naar Rotterdam en pak vanaf het station een OV-fiets om naar kantoor te gaan. Zo heb ik meteen al wat lichaamsbeweging gehad voor de dag.

Teammeeting

Bij mijn aankomst op kantoor neem ik eerst een kopje thee en praat ik even bij met collega's over onze belevenissen van afgelopen weekend. Vervolgens gaan we over tot onze teammeeting, waarin we de cijfers van de afgelopen maand bespreken. Wekelijks hebben we ook een intervisiemoment, waarbij een van ons een casus presenteert van een van zijn of haar accounts. Door gezamenlijk te reflecteren op manieren om onze klant nog beter van dienst te zijn, word je gestimuleerd om kritisch naar je eigen accounts te kijken. Wat zou er beter kunnen? Hoe kan ik inspelen op de behoeftes van de verschillende contactpersonen van een bedrijf? Hoe kunnen we verspilling van grondstoffen tegengaan bij onze klanten? Dit zijn vraagstukken waar we elke dag mee bezig zijn.

Anne-werkplek

Klantbezoek

Tijdens de lunchpauze maken we met een aantal collega's vaak een wandeling door het pittoreske dorp Overschie, een prettige onderbreking van de werkdag. Na deze wandeling staat er een bezoek aan een klant op het programma. We gaan naar een bedrijf in de buurt van ons kantoor dat sauzen en soepen produceert. Eens in de zoveel tijd gaan we langs om de huidige situatie te bespreken. Hoe verloopt onze service? Is er een manier om het proces van afvalscheiding in de fabriek makkelijker te maken? Kunnen we afval nog efficiënter scheiden zodat een groter deel gerecycled kan worden? En hoe zit het met de data van de weegschaal die we gebruiken om verspilling meetbaar te maken? Deze vragen zijn belangrijk om onze samenwerking continu te verbeteren.

Bijdragen aan een duurzamere toekomst

Om deze vragen te beantwoorden, zorgen we ervoor dat we de processen en ontwikkelingen binnen een bedrijf goed begrijpen. Daarbij maken we gebruik van een dashboard waarin alle data van onze klanten zijn verzameld. Op basis van deze data streven we naar continue verbetering, zodat onze klanten niet alleen geld kunnen besparen, maar ook hun ecologische voetafdruk kunnen verminderen.

dashboard-lancering2-a

De verbetertrajecten spreken mij enorm aan en vormen een van de redenen waarom ik een half jaar geleden bij Milgro ben gaan werken. Het geeft mij veel voldoening om concreet bij te kunnen dragen aan betere recycling en het verminderen van afval. Ik help voedselbedrijven met concrete oplossingen voor hun afvalmanagement en kijk samen met hen hoe we de verspilling van waardevolle grondstoffen kunnen tegengaan. Door onze klanten hier zo goed mogelijk bij te helpen, draag ik elke dag mijn steentje bij aan een duurzamere toekomst.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn of Instagram.