📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

1 mei 2023

Reading time

2 minutes

Uitdagingen in de logistieke sector. Zo bespaart u flink tijd

Het zijn onzekere tijden. Niet alleen voor consumenten, maar zeker ook voor ondernemers. Tekorten aan grondstoffen, hoge energieprijzen, sterk oplopende inflatie en een blijvend krappe arbeidsmarkt. De logistieke sector vormt meer en meer een onmisbare schakel in de verplaatsing van goederen. Maar ook deze sector kampt met uitdagingen. Daarom is het zoeken naar mogelijke tijdsbesparing in de logistieke sector cruciaal. 

Uitdagingen in de logistieke sector

De vraag naar logistieke diensten nam de afgelopen jaren exponentieel toe. Vanwege de alsmaar groeiende globalisering, maar natuurlijk ook vanwege de opkomst van e-commerce. Dit brengt verschillende uitdagingen voor de logistieke sector met zich mee: 

  • Levering: door de groei van e-commerce verwachten consumenten steeds snellere en flexibele levering. Denk aan same-day delivery en click-and-collect.
  • Kosten: de toenemende kosten voor brandstof, personeel en infrastructuur zorgen voor een hoge druk op logistieke bedrijven.
  • Duurzaamheid: door CO2-uitstoot en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen heeft de logistieke sector een aanzienlijke impact op het milieu.
  • Digitalisering: innovatieve technologieën, smart data en kunstmatige intelligentie zijn van grote invloed op de logistieke sector.
  • Personeel: er is sprake van tekort aan personeel, zoals chauffeurs. 

Secundaire processen uitbesteden

Bedrijven die zich willen richten op hun kernactiviteiten en operationele efficiëntie doen er goed aan om secundaire processen uit te besteden. Afvalmanagement is daar een goed voorbeeld van. 

logistiek-milgro-06

Dit is een tijdrovend proces dat veel aandacht, kennis van zaken en middelen vereist. Door afvalmanagement uit te besteden bespaart uw organisatie niet alleen arbeidstijd en kosten, maar draagt u ook bij aan duurzame doelstellingen.

Tijd besparen met digitaal afvalmanagement

Digitale technologieën helpen bij het efficiënt en nauwkeurig inrichten van het afvalproces. Digitaal afvalmanagement draagt zo bij aan het besparen van tijd en kosten, maar bespaart ook brandstof en CO2-uitstoot van het bijbehorende transport. 

Efficiëntie op de werkvloer verhogen

Op de werkvloer kan de efficiëntie omhoog door duidelijke richtlijnen voor afvalscheiding op te stellen. Afvalscheiding kan worden verbeterd door het trainen van medewerkers. Met de juiste informatie en faciliteiten bespaart u zo tijd en geld. 

uitdagingen-logistiek

Het optimaliseren van interne handling draagt hier in grote mate aan bij. Denk aan het inzetten van slimme systemen. Zo realiseerden we voor een opdrachtgever een tijdsbesparing van 20% door het slim plaatsen van een loopband voor karton en voor een andere opdrachtgever zelfs 25% door het automatisch laten kantelen van trolleys. 

Ook tijd besparen?

Wilt u als bedrijf in de logistieke sector ook tijd besparen? Neem dan contact op met Milgro. Wij adviseren graag over digitaal afvalmanagement en een efficiënte bedrijfsvoering op de werkvloer. Wij ontzorgen in facturatie- en datacontrole en leveren flexibiliteit voor uw operatie. En houden daarbij uw duurzaamheidambities hoog in het vaandel.

Doe de test

Op de hoogte blijven?

Milgro publiceert regelmatig artikelen en blogs over zaken die ons aan het hart gaan, zoals digitaal afvalmanagement, de circulaire economie, en duurzaamheid. Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn.