ūüďÖ

Webinar op 12 mrt 2024 over

CSRD > Schrijf je nu in

Auteur

Gina Bravenboer

Datum

20 november 2023

Leestijd

3 minuten

Een dag uit het leven van... Gina Bravenboer: Recruiter bij Milgro

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Gina Bravenboer aan de beurt. Zij is recruiter bij Milgro en is verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de kandidaat, die aansluit bij onze openstaande vacatures.

Match met Milgro

Al tijdens het eerste sollicitatiegesprek kreeg ik een positieve indruk van Milgro. Het sollicitatieproces verliep soepel en door de sollicitatiegesprekken kreeg ik een duidelijk beeld van de organisatie. Op kantoor keek ik mijn ogen uit door de unieke inrichting van Milgro. Niet lang daarna werd ik aangenomen en met een warm welkom ontvangen op mijn eerste werkdag. Inmiddels werk ik al zeven maanden met veel plezier bij een werkgever die met mij mee denkt, mij laat groeien en ook nog eens een prachtige missie heeft.

Gina-1

Verbinding met nieuwe collega's

Als recruiter vind ik het belangrijk om nieuwe medewerkers goed te ontvangen en begeleiden. We hebben een leerzaam onboardingsprogramma ontwikkeld, waardoor ze de organisatie goed leren kennen. Contact houden met collega’s die ik heb aangenomen, vind ik ook belangrijk én leuk. Daarom lunch ik regelmatig met de nieuwe collega’s. Een mooi moment om bij te praten. Ik hoor graag hoe ze het vinden bij Milgro en of ze inmiddels hun plekje hebben gevonden.

Taken

Ik begin de ochtend altijd met het bijwerken van mijn mailbox en het bellen van sollicitanten. Vandaag zijn er verschillende sollicitanten binnengekomen vanaf onze eigen website, LinkedIn en Indeed. Ik maak een selectie en ik probeer ze te bellen voor een telefonische kennismaking. Wanneer ik enthousiast ben, zet ik ze door naar de manager die gaat over de afdeling. Wanneer zij óók enthousiast zijn, dan nodig ik de kandidaat uit voor een eerste kennismaking bij ons op kantoor.

Kennismakingsgesprek

Zo meteen heb ik een kennismaking met een sollicitant. Ik heb de kandidate vorige week gesproken via de telefoon en ik kijk ernaar uit om haar op kantoor te ontmoeten. Ik neem haar cv en motivatiebrief nogmaals goed door en ik bereid een aantal vragen voor. Dan klopt mijn collega Annette van Facility op de deur; de sollicitante is er al.

Ik doe het gesprek met mijn collega van de Service & Support afdeling. Zij vertelt meer over de rol en over wat deze precies inhoudt en ik vertel de sollicitante meer over Milgro zelf. We vullen elkaar goed aan! Tijdens het gesprek merk ik dat de sollicitante ook enthousiast wordt van ons verhaal en wij ook van haar. Goed begin van de dag!

Hands-puzzle

Na het gesprek geven we de sollicitante een rondleiding door ons unieke kantoor. Daarna bespreken mijn collega en ik het gesprek nog even na. We willen haar graag uitnodigen voor een tweede gesprek, dus ik ga het evaluatieformulier uitwerken. Dit is een soort samenvatting van het eerste gesprek, zodat mijn collega’s die het tweede gesprek zullen voeren goed voorbereid zijn.

Tijdens het uitwerken van de evaluatie komt ook een nieuwe collega zijn NS Business Card ophalen op kantoor. Leuk om hem weer even te hebben gesproken!

Van meeting naar meeting

Een aantal weken geleden heb ik me ingeschreven voor een webinar over het gebruik van AI in recruitment. Dus ik besluit om me beneden in één van de kassen (onze unieke vergaderruimtes) op te sluiten en me daar even 45 minuten te focussen.

Na de webinar heb ik een Teams meeting met mijn collega van IT om meer informatie uit te vragen voor de nieuwe vacature die we gaan plaatsen voor deze afdeling. We sparren heen en weer en uiteindelijk heb ik voldoende informatie gekregen. Omdat de volgende vergadering bijna begint, besluit ik om deze informatie morgen uit te werken en dan door te zetten naar mijn collega van Marketing, zodat zij de vacaturetekst kan schrijven.

Mijn collega Simone en ik werken samen aan het vernieuwen van ons onboardingsprogramma. Elke week hebben we weer een vergadering en maken we een soort stappenplan voor de komende week. Waar gaan we nu aan werken en wat hebben we gedaan? We plannen een meeting in met Nienke van de Impact afdeling binnen Milgro voor volgende week. Nieuwe medewerkers krijgen te maken met veel nieuwe informatie, maar met ons onboardingsprogramma zorgen we ervoor dat ze snel wegwijs worden binnen Milgro. 

Laptop-yellow

Einde van de dag

We gaan alweer richting het einde van de middag en ik werk nog de arbeidsovereenkomst uit voor de nieuwe medewerker die begin november start. Ik vraag of Simone deze morgen wil controleren, zodat ik hem er daarna meteen kan uitsturen.

Ik check nog een laatste keer mijn mailbox en zie dat mijn collega al flinke stappen heeft gemaakt met ons project over de arbeidsvoorwaardenregeling in Belgi√ę. Ik lees het goed door, plaats nog een aantal opmerkingen en besef dat ik nog een aantal dingen goed uit moet zoeken.

Ik maak een to-do lijst voor morgen, kijk naar de klok en zie dat het alweer 17:00 uur is. De tijd is voorbij gevlogen. Ik ben benieuwd wat me morgen weer te wachten staat, want bij Milgro is geen dag hetzelfde.

Meer weten?

Momenteel hebben wij een aantal interessante vacatures binnen onze organisatie beschikbaar. Overweeg je om te solliciteren? Dan kom je in contact met Gina, die jou met plezier door het sollicitatieproces zal begeleiden. Dit biedt een uitstekende kans om meer te leren over onze organisatie en de unieke mogelijkheden die wij bieden.

Meer weten over werken bij Milgro? Of benieuwd naar onze openstaande vacatures? Bekijk werkenbij pagina. Of volg ons op LinkedIn of Instagram.