📅

22 sept. webinar 'Naar een circulaire foodsector | Hoe de sector zich beweegt richting een circulaire toekomst en wat daar nog voor nodig is.

meer info en aanmelden

Auteur

Nida Sultan

Datum

14 november 2022

Leestijd

3 minuten

Een dag uit het leven van... Nida Sultan: Senior Employee Datacenter bij Milgro

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Nida Sultan aan de beurt. Zij is Senior Employee Datacenter en zorgt voor een juiste administratieve inrichting. Ze houdt zich bezig met het opstellen van de verkoopfacturen en het leveren van rapportages. 

Hybride werken

Sinds de coronaperiode werk ik hybride: deels thuis en deels op kantoor. Meestal ben ik één of twee dagen op kantoor en de rest van de dagen werk ik vanuit huis. Mijn werkdag begint dus vaak niet ver van mijn bed. De dag begint meestal met een dagstart met mijn lieftallige collega’s. Het team bestaat uit dertien collega’s. De virtuele meetings gaan er net iets anders aan toe dan de fysieke dagstart, omdat je elkaar niet in het echt ziet. Toch vind ik het fijn om mijn collega’s iedere dag te spreken. Na een aantal dagen te hebben thuisgewerkt, vind ik het ook weer prettig om naar kantoor te gaan. Leuk om mijn collega’s weer in real life te zien.

Nida-featured-image-small

Start van de dag

Ik open altijd als eerst Outlook, cause that is where all the magic happens. Ik schrik niet meer van het aantal inkomende mails. We zitten immers met een topteam dat snel is in het afhandelen ervan. Toch hopen we stiekem om geen IB’s of incidentele orders tegen te komen. IB’s zijn implementatiebladen en incidentele orders zijn afvalstromen bij onze klanten die we niet verwachten. Krijgen we toch verzoeken voor het activeren van IB’s of opvoeren van incidentele orders, dan zorgen we samen met onze collega’s voor een passende oplossing.

Naast de mailbox houden we de interne acties ook in de gaten. Het afhandelen hiervan gaat niet voorbij zonder speurwerk. Maar we krijgen het toch altijd voor elkaar, vaak zelfstandig en soms met behulp van andere afdelingen. Mooi om te zien hoe iedere afdeling zijn steentje bijdraagt bij het oplossen van een casus.

De lunch club

Samen met een groepje collega’s van verschillende afdelingen, ben ik tijdens de lunchpauze te vinden aan de grote tafel in de kantine. De gesprekken gaan alle kanten op, van oppervlakkige gesprekken als “Heb jij gisteren nog gekeken naar boer zoekt vrouw?” naar diepe gesprekken als “Hoe is de mens ontstaan?”. Aan de kantinetafel wordt er niet geoordeeld of uitgelachen, maar wel veel gelachen. Na maanden van alleen maar thuiswerken is het leuk om weer met elkaar op kantoor te lunchen.

Facturatie

Rond iedere 20e van de maand vindt de facturatie van onze ontdoeners, zo noemen wij onze opdrachtgevers, plaats. De afdeling Datacenter is dan massaal bezig om onze KPI (key performance indicator) te behalen. Ergens brengt het werken naar het behalen van de KPI een lichte druk met zich mee. Echter is het ook wel spannend en leuk. Het fijne is dat je er als Datacenter medewerker niet alleen voor staat. Je hebt een heel team waarop je kan leunen. En met trots kan ik ook zeggen dat we onze KPI bijna iedere maand behalen.

Nida-01

Is de dag alweer om?

De dag bij de afdeling Datacenter gaat snel voorbij. Dit komt deels doordat er altijd wel wat te doen is, maar ook doordat we in een leuk team werken. Ieder medewerker weet inmiddels zelf hoe hij/zij zijn prioriteiten kan stellen. Hierdoor hebben we aan het einde van de dag het gevoel dat we onze belangrijke taken voor die dag af hebben gekregen. De overige taken kunnen de volgende werkdag worden opgepakt of een collega kan het overnemen.

Terwijl ik de lichten uitdoe van de werkruimte en met mijn lege kopjes naar de kantine loop, ben ik blij en tevreden om weer een fijne, plezierige werkdag erop te hebben zitten. Onderweg naar huis luister ik extra harde hiphop muziek om mijn innerlijke gangster weer een beetje aandacht te geven.

Werk afsluiten tijdens thuiswerkdagen ziet er natuurlijk anders uit. In onze groepschat op Teams wensen de collega’s elkaar nog een fijne avond. Ik sluit mijn laptop en stop hem weg. Ik weet dat ik mijn laptop voor de rest van de dag niet meer nodig heb, want morgen is een nieuwe werkdag bij Milgro.

Unieke ervaring

Inmiddels werk ik al vier jaar bij Milgro en heb het hier nog steeds naar mijn zin. Milgro voelt aan als een familie waar je met open armen wordt ontvangen. Hier heb je de vrijheid om verbeteringen voor te stellen en zelf door te voeren. Er wordt nauw samengewerkt, waardoor het teamgevoel sterk aanwezig is. Het bijzondere aan Milgro is dat het een zelflerend bedrijf is, waardoor het werken bij Milgro een unieke ervaring is. Je hebt het gevoel dat je direct zelf kan bijdragen aan de groei van de organisatie en kwaliteit van het product.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn