Auteur

Clarissa Leyting

Datum

17 juni 2022

Leestijd

3 minuten

Een dag uit het leven van... Clarissa Leyting: Employee Service Team

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Clarissa Leyting aan de beurt. Zij is Employee Service Team bij Milgro en houdt zich bezig met uiteenlopende vraagstukken en verzoeken uit haar klantportfolio. 

Start van de dag

Mijn wekker gaat iets over 7 af en vooruit.. voordat ik uit bed stap, druk ik nog één keer op snooze. Ik zorg dat mijn zoontje en ik klaar zijn om de deur uit te gaan, snel richting de opvang en naar kantoor. Blij om er te zijn!

De woensdag is mijn vaste dag op kantoor. Ik groet mijn collega’s en haal voor hen en mezelf een rondje koffie en thee. Een mooie gelegenheid voor een praatje en wat gezelligheid, want in een nieuwe baan beginnen tijdens een pandemie maakt dat ik mijn collega’s nog goed moet leren kennen.

Collegas

Gedeelde klantportefeuille

Na het rondje social talk scan ik door de lopende zaken en mails. Als ik bij ben, bel ik mijn collega Mariska op. Beide werken wij drie dagen in de week en delen onze klantportefeuille; handig als één van ons er niet is en prettig om samen de status van dossiers door te nemen.

Het gesprek met Mariska rond ik af om aan te kunnen sluiten bij de dagstart van het team. Een moment om met alle collega’s van team Service & Support te bespreken wat de prioriteiten van die dag zijn, hoe de werkvoorraad per persoon eruitziet en waar eventuele knelpunten zitten. Wat ik fijn vind aan het werken bij Milgro en in mijn team, is dat men altijd bereid is om collega’s te helpen. In onze dagstart wordt dit altijd bevestigd door het verdelen van de hoeveelheid opdrachten die we dagelijks ontvangen; binnen ons team wisselt deze hoeveelheid namelijk sterk per dag en per collega.

Ontzorgen in afvalproces

De rode lijn in mijn werk is onze opdrachtgevers te woord staan en hen ontzorgen in het afvalproces op hun locaties door het operationeel management ervan over te nemen. De meldingen daarentegen zijn heel divers en dat maakt het werk elke dag weer leuk en uitdagend. Ik start met een opdrachtgever die op locatie niet over de juiste middelen bezit om chemisch afval af te kunnen voeren. Het afvoeren van chemisch afval is verbonden aan regels; als voorbeeld kunnen batterijen alleen worden verzameld in een vat dat goed met een deksel kan worden afgesloten. Samen met de klant bekijk ik welke middelen er nodig zijn en achterhaal de kosten bij de inzamelende partij.

In contact met ontvangers en ontdoeners

De klant kan verder en ik ga aan de slag met een volgende melding. Bij één van onze opdrachtgevers is het restafval de vorige dag niet geledigd. Heel vervelend natuurlijk! Na wat onderzoek kom ik er achter dat lediging niet mogelijk was, omdat de container niet goed bereikbaar was voor de chauffeur. Voor de desbetreffende locatie zorg ik dat lediging alsnog op korte termijn gebeurt en maken we afspraken over de toegankelijkheid van de containers op ledigingsdagen. Prettig voor zowel onze opdrachtgever als de partij die de lediging verzorgd!

Clarissa

Waarborgen continuïteit

Je kunt bij de meldingen die ik krijg ook denken aan storingen. Vandaag heb ik een kartonperscontainer in storing. In zulke gevallen schakel ik onder andere met de desbetreffende locatie, de leverancier en zorgen we ervoor dat dezelfde dag nog een monteur langskomt. Gedurende de dag blijf ik de status van de reparatie monitoren, totdat de opdrachtgever weer verder kan met het draaien van zijn productie.

Een afwisselende dag die weer voorbij is gevlogen. Onderweg naar huis haal ik mijn zoontje op die mij enthousiast begroet met een dikke knuffel. En dat is, zonder twijfel, elke keer weer een hoogtepunt van mijn dag.

Naast mijn werk bij Milgro volg ik een studie en heb ik mijn eigen bedrijf, waarin ik parfumworkshops geef en private label parfums ontwikkel. Een druk bestaan, maar tot nu toe goed te combineren. Ik heb de ambitie om mij na mijn studie nog meer in te zetten voor een duurzamere wereld; een drijfveer die wordt gevoed door mijn gezin. De keuze om naast het afronden van mijn studie bij Milgro aan de slag te gaan, is dan ook een hele bewuste geweest.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn