📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

22 april 2024

Reading time

3 minutes

Digitaal afvalmanagement? 9 voordelen van onze app en online portaal

Zet uw bedrijf de stap naar digitalisering van afvalmanagement en bent u op zoek naar de perfecte software en tools om dit te realiseren? Streeft u naar eenvoud en efficiëntie, met alle relevante zaken gecentraliseerd op één platform? Van het bestellen van een afvalcontainer tot het rapporteren van schade? Zoekt u een systeem waarin u in één oogopslag alle essentiële informatie vindt, van de facturen tot de gewichten van uw afvalstromen? Ons portaal kan de oplossing bieden. Ontdek de 9 voordelen van ons portaal.

1: Snelheid: tijd besparen is geld besparen

Het Milgro portaal of de app kunt u 24 uur per dag gebruiken. Is er sprake van een storing of schade? Dan meldt u deze direct online. Staan er volle containers klaar om opgehaald te worden? Dan kunt u ook op ieder moment van de dag een afroep doen. Is er een incidentele order nodig? Verwerk deze dan direct via het portaal. De betreffende medewerkers zien dat de order is afgeroepen. Ook uw financiële afdeling heeft inzicht in de gemaakte kosten. Doordat u in het Milgro portaal snel orders kunt afroepen, bespaart u tijd en geld. 

voordeel-portaal-7

2. Efficiency en samenwerking

Samenwerken was nog nooit zo eenvoudig. Het Milgro portaal geeft uw medewerkers inzicht, bijvoorbeeld in afroepen, storingen en schades. Dit geeft u ook de mogelijkheid om hierop analyses te doen, zodat u een goed beeld krijgt van uw interne bedrijfsvoering.

3. Weet wat er speelt

Dankzij het Milgro portaal weet u altijd wat er op ieder moment speelt binnen uw bedrijf. U heeft eenvoudig toegang tot belangrijke documenten, zoals de laatste orders en facturen, die u met één druk op de knop kunt downloaden. Dubbele afroepen zijn dus definitief verleden tijd.

voordeel-portaal-5

4. Traceability in verwerking, bvb voor audits en de CSRD

Het Milgro dashboard geeft overzicht in de afvalstromen van uw bedrijf. U ziet duidelijk wat er met de afvalstromen gebeurt en weet precies wat de verdeling tussen gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval is. Dit geeft de mogelijkheid om uw verwerkingsmethoden goed te kunnen verantwoorden bij audits en voor rapportages zoals de CSRD. Beschikt uw bedrijf over meerdere locaties? Dan vergelijkt u alle gegevens in ons dashboard op locatieniveau. 

voordeel-portaal-4

5. Transparantie; inzicht in alle operationele en ecologische cijfers

Met ons portaal kunt u gemakkelijk de kosten van uw afvalstromen volgen en analyseren. Zo heeft u inzicht in operationele cijfers, zoals het gewicht per afvalstroom. Maar ook ecologische cijfers, zoals de CO2-uitstoot en verwerkingsmethoden. Het monitoren van kosten en KPI’s helpt u om uw bedrijfsdoelstellingen te behalen, want u krijgt inzicht in zowel ecologische als economische prestaties.

voordeel-portaal-6

6. Ordergestuurde afvaladministratie

Milgro voert een grondige factuurcontrole om ervoor te zorgen dat alle transacties nauwkeurig worden verwerkt. Iedere order wordt gecontroleerd met de factuur op aspecten zoals gewicht, kosten en andere relevante gegevens. Zo weet u dat uw administratie accuraat is. 

Het ontvangen van afzonderlijke facturen voor verschillende afvalstromen en afvaldienstverleners kan verwarrend en tijdrovend zijn. Daarom bundelt Milgro alle facturen in één heldere periodefactuur. Geen administratieve rompslomp meer, maar één duidelijk overzicht van uw complete afvalbeheer.

voordeel-portaal-1

7. Compliant en CSRD proof

Gebruikt u het Milgro portaal? Dan voldoet u altijd aan de nieuwste wetgeving, zoals de Europese duurzaamheidsrichtlijn CSRD. In het dashboard exporteert u eenvoudig rapportages voor audits of verslaglegging. Zo hebben we voor de CSRD een handige rapportage opgesteld die u met een druk op de knop invoegt. Met het Milgro portaal bent u altijd goed voorbereid.

8. Snel contact

Heeft u vragen of wilt u meteen een afroep doen? Het Milgro portaal geeft u de mogelijkheid om snel contact op te nemen, 24 uur per dag! Wilt u graag iemand van Milgro spreken? Binnen openingstijden kunt u via het portaal chatten met onze medewerkers. Snel en laagdrempelig.

9. Continue doorontwikkeling

Milgro blijft het portaal continu verbeteren. We luisteren naar de feedback van onze gebruikers. Zo blijven we continu door ontwikkelen en voegen we regelmatig nieuwe functionaliteiten toe. Zo komt er binnenkort een ledigingskalender. We voeren regelmatig updates door die het gebruik van het portaal vergemakkelijken. Daarnaast zorgen we ervoor dat u als gebruiker altijd voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving.

dashboard-beeld

Nieuwsgierig naar het Milgro portaal? Boek een demo!

Bent u enthousiast geworden over het handige Milgro portaal met geïntegreerd dashboard? Boek dan meteen een demo en ontdek hoe Milgro uw afvalmanagement naar een hoger niveau tilt. 

Boek demo