📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | di 11 jun 2024 om 11:00

Aanmelden

Author

Milgro

Date

14 september 2023

Reading time

1 minute

Verspillingsvrije Week: Verminder voedselverspilling met Milgro’s tips

Van 11 tot en met 17 september is het de Verspillingsvrije Week. Dit mooie initiatief van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling (STV) maakt mensen bewust van het belang van het verminderen van voedselverspilling. Wist je dat de horeca elk jaar zoveel voedsel verspilt dat een middelgrote stad er een jaar lang van kan eten? Dit blijkt uit een rapportage van het NOS Journaal. STV deelt op hun website verschillende tips en tricks om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan. Maar hoe kunt u als bedrijf een bijdrage leveren? In dit blog delen we drie handige tips.

Verspillingsvrije-week-food

De 3 tips van Milgro


  • Voedselverspilling in kaart brengen: Begin met het in kaart brengen van de voedselverspilling binnen uw bedrijf. Weeg het afval zelf of implementeer technologische hulpmiddelen zoals sensoren. Maak gebruik van slimme systemen, zoals camera's voor afvalregistratie of geavanceerde weegsystemen, die passen bij de specifieke behoeften van uw bedrijf. In welke sector u ook werkt, er zijn altijd methodes die bij uw situatie passen. Voor deskundig advies op maat kunt u altijd bij ons terecht.

  • Optimalisatie van de kantine: De bedrijfskantine is vaak een plek waar veel voedsel wordt verspild. Werk samen met uw cateraar om dit te reduceren. Hoewel het voor de hand lijkt te liggen, toont onderzoek aan dat er nog veel te winnen valt. Neem dus opnieuw uw bedrijfskantine onder de loep!

  • Bewustwording: Creëer bewustwording onder uw werknemers. Op basis van een onderzoek van de Wageningen Universiteit is een checklist gemaakt die kan helpen bij het realiseren van gedragsverandering. Ook een Zero Waste Workshop van Milgro kan u op weg helpen.

Hoe kan Milgro helpen?

Om uw collega’s bewust te maken van het belang van het verminderen van verspilling in uw bedrijf, bieden we een Zero Waste Workshop aan. Tijdens deze workshop leert u hoe u bedrijfsafval kunt verminderen en bedenkt u samen met uw collega’s innovatieve manieren om afval tegen te gaan. We helpen u graag op weg naar 0% afval en daarmee ook 0% voedselverspilling.

wastelab-maandag

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn en Instagram of abonneer u op de nieuwsbrief. Bent u nieuwsgierig naar wat Milgro voor uw bedrijfsvoering en afvalproces kan betekenen? Neem dan contact op.