🗑️

Webinar: CSRD (English) | 23 april 2024

Registreer

Author

Milgro

Date

20 december 2022

Reading time

2 minutes

QR-codes in Milgro’s kantoor

Als bezoekers ons kantoor binnenlopen, is de unieke kantoorinrichting het eerste wat hun opvalt. Denk hierbij aan de MILGRO letters bij de ingang van ons pand of ons circulaire museum. Als er goed wordt gekeken, zijn er QR-codes zichtbaar op deze diverse items. Wat is een QR-code precies en waarom maakt Milgro gebruik van deze codes? Tipje van de sluier: wellicht ken je ze nog toen we de CoronaCheck-app massaal gebruikten. Maar QR-codes kunnen breder worden ingezet.

Wat is een QR-code?

Een QR-code is een vierkante afbeelding die bestaat uit zwarte en witte blokjes. QR staat voor Quick Response. Om een QR-code te scannen heb je een smartphone of tablet nodig. Met de camera van een mobiele apparaat wordt een foto gemaakt van de afbeelding. Vervolgens wordt deze code omgezet naar een webadres en wordt de bijbehorende website getoond op het device.

03

Verschil QR-code en barcode

De termen QR-code en barcode worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zit er een verschil tussen deze twee systemen. Een barcode is een streepjescode die alleen in de horizontale richting informatie opslaat. Daarentegen kan een QR-code veel meer data opslaan, want zowel de verticale als horizontale richting bevat informatie.

Geschiedenis QR-code

De QR-code is in 1994 uitgevonden door de Japanner Masahiro Hara. Dit heeft hij gedaan toen hij werkzaam was voor een dochteronderneming van Toyota, genaamd Denso Wave. Denso is een bedrijf dat auto-onderdelen produceert. Het bedrijf was op zoek naar een efficiënte manier om auto-onderdelen te volgen terwijl ze werden geproduceerd. In eerste instantie werd de QR-code alleen gebruikt in de auto-industrie. Later ontstonden in Japan de eerste telefoons met camera en internet. Vanaf dat moment ontstond het idee om de QR-codes ook te gebruiken voor het openen van webpagina’s.

Voordelen QR-code

Het gebruiken van een QR-code brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat de gebruiker geen lang ingewikkeld internetadres hoeft in te typen. Het is dus eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Bovendien kan door middel van een QR-code gemakkelijk informatie worden uitgewisseld met (potentiële) klanten. Deze codes bieden meer dan de mogelijkheid om tekstvormen weer te geven. Zo kan het scannen van een code je doorlinken naar een foto of video.

01

Mogelijkheden QR-code

De meeste smartphones hebben een ingebouwde QR-scanner. Dit maakt het tegenwoordig mogelijk om QR-codes voor verschillende doeleinden in te zetten. Zo plaatsen steeds meer bedrijven een QR-code op de verpakkingen van hun producten. Daardoor wordt informatie over het product en bedrijf meteen toegankelijk voor consumenten. Daarnaast worden QR-codes o.a. gebruikt voor betalingen, delen van contactgegevens en het bekijken van de menukaart in restaurants.

QR-code & kantoor Milgro

Milgro maakt ook gebruik van QR-codes. We plaatsen deze codes op onze inzamelmiddelen. Door dit te scannen, wordt de klant doorverwezen naar het klantportaal. In dit portaal kunnen ze een order afroepen. Niet alleen op onze inzamelmiddelen, maar ook in ons kantoor zijn de QR-codes te vinden. De kantooromgeving bestaat uit unieke meubels en vergaderruimtes, zoals een autoband als stoel of een kas als vergaderruimte. Ze zijn uniek, omdat ze gemaakt zijn van restmaterialen. Een aantal items beschikken over een QR-code. Wanneer je deze scant, kom je op de pagina ‘’ons kantoor’’ op onze website. Hier krijg je meer informatie over het item. Daarnaast zijn alle andere items te vinden op deze pagina.

We zetten graag innovatieve technieken in en laten het kantoor met alle plezier aan onze bezoekers zien, want de kantoorinrichting straalt onze visie ‘afval is een grondstof die de weg kwijt is’ uit. Niet alleen live in het pand zichtbaar, maar ook digitaal op onze website.

Op de hoogte blijven?

Regelmatig publiceren wij over de bijzondere objecten in ons kantoor op LinkedIn. Daar vindt u ook verdieping op thema's die ons raken, zoals natuurlijk kapitaal, digitaliseren en inzicht in het afvalproces.
 
Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn.