🗑️

Zero Waste Week | 27 tot 31 mei 2024

Programma

Author

Milgro

Date

26 mei 2023

Reading time

1 minute

Interview met Gijs Derks over de #zerowastechallenge

De #zerowastechallenge is alweer een aantal dagen onderweg. Gijs Derks, managing director Milgro, vond het tijd om even met wat mensen te praten over hoe het beleefd wordt. Hij vat zijn observatie samen in dit blog. 

Normale dingen echt anders doen

Wat gelijk opvalt, is dat iedereen betrokken is en echt probeert toe te werken naar #zerowaste. Maar wat ook opvalt, is dat dit echt niet makkelijk is. Het vraagt echt een verandering van gedrag en je moet hele normale dingen echt anders gaan doen en tot slot het werkt niet als wij alleen alles anders doen. Zo deden collega’s wat constateringen en kwamen er wat vragen op: 

  1. Catering tijdens cursus: Waarom zitten er servetten (het liefste 2) om de broodjes die geleverd zijn voor de cursus? Daarnaast zitten de broodjes in een doos en ook nog op een plastic schaal. Dat moet en kan anders toch, want van ons hoeft het niet.  

  2. Printen: Is printen nu echt slecht? Soms is het lekker om iets uit te printen, aantekeningen te maken en dit weer te delen. Als iemand de beste oplossing heeft hiervoor, laat maar komen. Maar de oplossing is niet dat je het ook op je kunt scherm lezen 😉. Heb jij de tip? Laat het weten!
    printen

  3. Wormen buffet: Wat mogen die wormen nu echt hebben en wat niet? Alles wat nieuw is moet even wennen, maar ik merk dat de wormen nu al meer dan welkom zijn in de Milgro familie.

  4. Verpakking: Verpakking, verpakking en nog eens verpakking. Soms krijgen we iets opgestuurd in een doos of enveloppe en zit er ook nog plastic omheen. Misschien moeten we het maar gewoon terugsturen en zeggen dat het product niet voldoet aan onze wensen. Wat zou dat teweegbrengen? 
    post

Kortom we zijn allemaal lekker bezig en aan het leren, verbazen en verwonderen. De weg naar #zerowaste is ingezet. Nu volhouden! 

Waar zitten jouw gewoontes die zorgen voor afval? Durf jij het aan deze te doorbreken? Meld je aan #zerowastechallenge

Heeft u tips of ideeën voor het voorkomen van afvalstromen?

We horen graag wat u doet om bijvoorbeeld voedselverspilling te verminderen of verpakkingsafval te vermijden. We nemen uw suggesties mee in onze volgende blogs, waarin we oplossingen voor diverse afvalstromen bespreken.Laat het ons weten!