Auteur

Charissa Twigt | HR adviseur

Datum

1 maart 2022

Leestijd

4 minuten

Een dag uit het leven van... Charissa Twigt: HR Adviseur bij Milgro

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Charissa Twigt aan de beurt. Zij is HR adviseur bij Milgro en houdt zicht bezig met het wel en wee van haar collega's. Van verzuim tot onboarding en van trainingen tot talentontwikkeling. Daarnaast is ze ook een van Milgro's  Privacy Officers. 

Start van de dag

Om 7 uur huppel ik mijn bed uit, doe wat rek- en strekoefeningen, drink rustig een kop thee en eet mijn ontbijt. Althans, zo zou ik dat in mijn dromen aanpakken. In werkelijkheid schiet ik ietwat gedesoriënteerd mijn warme bed uit, zodra mijn zoontje op een onmogelijk tijdstip de dag begint. Dat mag de pret niet drukken, dus we maken ons klaar om naar school en werk te gaan.

Thuis en op kantoor

Van mijn vijf werkdagen, werk ik er drie vanuit huis, maar ik kijk er altijd weer naar uit om op ons kantoor aan de Pittsburghstraat te werken. Het is fijn om gezellige collega’s om je heen te hebben en te werken in een bijzonder pand. Onze inrichting verandert continu en bestaat uit producten die een compleet nieuw en functioneel leven bij ons krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van een bureau of samenwerkplek. Toch meer inspirerend dan de keukentafel.

charissa-02

Het HR-team

Ons HR-team bestaat uit vier hardwerkende en leuke collega’s. Twee HR Officers, een HR Manager en een HR Adviseur. Die laatste, dat ben ik. Ik houd mij bezig met een grote diversiteit aan onderwerpen; van verzuim tot interne communicatie, van onboarding van nieuwe collega’s tot talentontwikkeling. Daarnaast vervul ik sinds 2021 de rol van Privacy Officer, samen met onze CQSE Manager, Vera van Elteren.

Werken bij Milgro betekent onder meer werken met collega’s die er voor willen zorgen dat je je direct welkom voelt; van kennismakingen om de inrichting van de organisatie te begrijpen tot je wegwijs maken in onze systemen en werkwijze. Als HR-team zijn we betrokken van het eerste contactmoment tot het moment waarop je met een rugzak aan ervaring besluit om elders je carrière voort te zetten. Van het snelle en persoonlijke contact tijdens je sollicitatieprocedure, tot een uitgebreid introductieprogramma en een fleurige bos bloemen op je eerste werkdag. Van meedenken en adviseren in je ontwikkeling, een luisterend oor bieden bij moeilijke en verdrietige momenten tot meevieren in het behalen van successen.

Projectstart

Op maandag en donderdag hebben we als team een projectstart; een uitgebreider overleg om elkaar bij te praten over de dingen waar we mee bezig zijn en die spelen in de organisatie. De andere dagen starten we met koffiemomentjes, om tussen alle drukte door ook gewoon gezellig met elkaar over van alles en nog wat te kletsen.

Na de dagstart bekijk ik welke afspraken ik heb staan. Daarna bepaal ik aan de hand van mijn mailbox en takenlijst mijn prioriteiten voor die dag. Het leuke van werken in HR is het contact met mensen. Dat maakt gelijk ook dat een dag niet te voorspellen is, hier probeer ik in mijn planning zo veel mogelijk rekening mee te houden.

Re-integratie collega

Inmiddels is het tijd om aan de slag te gaan. Met een dampende kop thee naast me start ik mijn eerste overleg. Ik heb via Teams afgesproken met een collega die na een periode van afwezigheid weer aan het re-integreren is. We bespreken hoe het gaat, hoe de opbouw in de voorgaande twee weken is verlopen en kijken vooruit naar de komende weken. Vooral bij collega’s die langdurig afwezig zijn, vind ik het belangrijk om nauw en persoonlijk contact te onderhouden; je kunt je tijdens je re-integratie onzeker of nerveus voelen, ik help je graag om de drempel naar werk zo laag mogelijk te houden en je het vertrouwen te geven om in stappen je functie weer op te pakken. Na een half uur ronden we af - het gespreksverslag werk ik later uit - en loop naar beneden waar Vera van CQSE al op me wacht in de VG Windmolen – één van onze samenwerkplekken. De VG Windmolen dankt zijn naam aan de tafel die bestaat uit het deel van de vleugel van een windmolen. Slechts een voorbeeld van de vele mooie ruimtes en bijzondere inrichtingen die we in onze kantoorpanden hebben.

charissa-04

Privacy Officer

Ons beleid op het gebied van privacy en (informatie)beveiliging hebben we recentelijk volledig herzien en geactualiseerd, de volgende stap is de rest van de organisatie meenemen in deze informatie en hun verantwoordelijkheden. Na kort bij geklets te hebben, gaan we samen aan de slag met het maken van een privacy e-learning voor onze collega’s. Ons doel is om middels de e-learning en regelmatige online of live sessies onze collega's op een begrijpelijke manier mee te nemen in het nut van de privacywetgeving, de verantwoordelijkheid die we hebben als werkgever en als individu, maar ook de mogelijke risico’s waar we dagdagelijks mee te maken kunnen krijgen.

Brainstorm uitwerken

De ochtend is voorbij gevlogen. Met een groepje collega’s lopen we buiten een rondje, we eten wat en gaan weer aan het werk. Mijn volgende afspraak is pas over een uur, in de tussentijd werk ik mijn mailboxen bij. Laura – onze HR Manager – komt binnen voor ons overleg. Samen werken we de ideeën van onze eerdere brainstorm uit tot een concreet format. Waar ik de creatieveling ben, is Laura goed in strategisch denken; soms botst dat, maar meestal vult het elkaar naadloos aan en komen we tot mooie ideeën! Na twee uur vinden we het mooi geweest. Het is inmiddels 16:00 uur. Ik sluit vroeg af om nog even te kunnen sporten, voordat ik mijn zoontje ophaal van de opvang. Nadat hij op bed ligt, open ik mijn laptop om het gespreksverslag van vanochtend uit te werken. Ik plan een vervolgafspraak in tussen mijn collega en de bedrijfsarts en sluit af.

charissa-06

Ruimte tot ontwikkeling

Inmiddels werk ik 2,5 jaar bij Milgro. Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd en -gewerkt! De collega’s, de ruimte om jezelf te kunnen ontwikkelen en bovenal de ambities die we hebben als team en organisatie, maken dat ik hier meer dan goed op mijn plek ben.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn