🎉

Milgro bestaat 30 jaar en viert dit met

#ZeroWasteChallenge
📧

Heeft u een goed idee voor een afvalvrije werkplek? Laat het ons weten via de

ideeënbus
🔥

Wilt u ook ervaren hoe het is om afvalvrij te werken? Meld je aan voor de

#ZeroWasteChallenge

Auteur

Milgro

Datum

11 april 2023

Leestijd

3 minuten

Afvalhardware inzetten voor efficiënte afvalverwerking

Gaat uw bedrijf al efficiënt en flexibel om met afvalmanagement? Milgro biedt de tools voor optimaal waste management. Daarvoor zetten we niet alleen slimme software in, maar bieden we ook de bijbehorende afvalhardware aan. Met de juiste inzamelmiddelen en inzicht in uw afvalproces, zet uw bedrijf een belangrijke stap richting de circulaire economie. 

Afvalhardware: verschillende soorten inzamelmiddelen

Optimale afvalverwerking vereist verschillende soorten inzamelmiddelen, zoals containers, persen en palletboxen. Milgro heeft een flexibel aanbod van diverse soorten afvalhardware, dat altijd aansluit op uw actuele bedrijfsproces. Het flexibel inzetten van wisselende inzamelmiddelen biedt een aantal voordelen.

Veel bedrijven produceren meerdere soorten afval. Voor iedere afvalstroom kunt u het meest passende middel inzetten voor inzameling. Daarbij houdt Milgro rekening met de hoeveelheid afval: alleen goedgevulde containers verlaten uw bedrijf.

milgro-afvalhardware-04

Flexibele inzet inzamelmiddelen

Wisselen de afvalprocessen in uw bedrijf met regelmaat? Dan bieden flexibele inzamelmiddelen uitkomst. Milgro biedt daarmee oplossingen die in dienst staan van de afgesproken prestaties. 

De flexibiliteit bij het inzetten van inzamelmiddelen levert uw bedrijf een besparing op kosten en ecologische prestaties op. U hoeft namelijk niet te betalen voor afvalhardware die u niet gebruikt of voor onnodig lege transporten. Dankzij onze flexibele oplossingen leiden we het proces van uw afvalstromen in goede banen en past u zich moeiteloos aan de wisselende omstandigheden aan.

Incidentele inzet afvalhardware 

Treedt er een storing op? Gaat er iets mis? Heeft u een pechdag? Dan kunt u bij Milgro een incidentele order afroepen. Dankzij ons ruime aanbod afvalhardware, kunnen we snel schakelen met een passend inzamelmiddel. Met ons brede netwerk vinden we altijd de juiste verwerker bij uw incidentele afvalstroom. Zo kunt u bij Milgro vertrouwen op de meest wenselijke verwerking van uw order.

milgro-afvalhardware-03

Soorten afvalhardware

Milgro levert de meest uiteenlopende oplossingen op het gebied van afvalhardware. U kunt denken aan de volgende inzamelmiddelen: 

 • Rolcontainers: deze verrijdbare kooien zijn geschikt voor het verzamelen van PD, papier en karton of andere soorten afval. Eenvoudig verplaatsbaar.  
 • Gaascontainers: deze stalen boxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. De wanden van sterk draadgaas bieden veel draagkracht. Gaascontainers zonder inhoud kunnen meestal ingeklapt worden, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.
 • Palletboxen: deze kunststof of houten boxen beschermen goederen of afval goed tijdens het transport. Palletboxen zijn goed stapelbaar en eenvoudig te vervoeren met een heftruck.
 • (Folie) zakhouders: dit lichtgewicht inzamelmiddel biedt houvast aan foliezakken, voor het verzamelen van plastic afval. Foliezakken en zakhouders zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Een gangbaar formaat is 400 liter.
 • Persen: voor als uw bedrijf grote afvalstromen produceert, die bijvoorbeeld te kostbaar zijn om per rolcontainer af te voeren. Denk aan industriële balenpersen, stationaire persen, zelfpersen of schroefpersen. Allemaal gericht op het zoveel mogelijk comprimeren en verdichten van afval.
 • Roller packers: deze grote roterende wals maakt het verdichten van grote hoeveelheden afval in open containers mogelijk. Zo verdwijnt de lucht en behoudt het afval slechts een fractie van zijn oorspronkelijke volume. 
 • Dock frames voor afzetcontainers: voor het eenvoudig creëren van een laadperron voor containers. 
 • Klepcontainers: deze containers met grote inhoud hebben een klep in de bodem, waarmee de container geleegd kan worden.

milgro-afvalhardware-01

Smart hardware 

Met smart hardware zet Milgro slimme technologieën in om uw afvalproces nog effectiever te laten verlopen. Denk aan:

 • Vulgraad van containers automatisch meten.
 • Retourlogistiek slim plannen om transport te verminderen.
 • Interne afvallogistiek doormeten: wat is de optimale locatie van containers? Zo bespaart u tijd en wordt afval scheiden vereenvoudigd.
 • Uitval wegen en registreren, om inzichtelijk te maken hoe uitval kan worden voorkomen. Denk aan ingrediënten die van een lopende band vallen en niet hergebruikt kunnen worden.
 • Rolcontainers per afdeling wegen. Zo worden afvalstromen van verschillende afdelingen of klanten inzichtelijk. Ook is het mogelijk om afvalstromen op de wagen te meten.

Afval scheiden is mensenwerk

Optimaal afval scheiden op de werkvloer blijft mensenwerk. Milgro adviseert graag over een zo efficiënt en eenvoudig mogelijk proces. Heldere communicatie met borden en bestickering verkleint de foutmarge enorm. Zo maken we afval scheiden makkelijker dan zomaar afval weggooien.

Waste management training

Al bent u nog zo goed bezig met Milgro’s digitale oplossingen voor slim waste management: uw medewerkers maken het uiteindelijk tot een succes. Afval scheiden blijft mensenwerk. Gelukkig kan iedereen dat leren. In een (online) training leert Milgro uw medewerkers afvalstromen effectief en snel te scheiden. Interesse? Klik hier voor meer info over de waste management training. 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen? Volg ons op LinkedIn.  of abonneer u op de nieuwsbrief. Bent u nieuwsgierig naar wat Milgro voor uw bedrijfsvoering en afvalproces kan betekenen? Neem dan contact op.