📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

9 augustus 2023

Reading time

1 minute

Afval inzamelmiddelen: welke zijn er?

Hoe kies je de juiste afvalhardware voor jouw behoeften? Van robuuste rolcontainers tot veelzijdige gaascontainers en efficiënte afvalpersen. Deze pagina biedt een duidelijk overzicht van de verschillende soorten afvalhardware die wij aanbieden aan onze opdrachtgevers.

Afvalbakken of gescheiden afvalstations

Stations met meerdere bakken voor het scheiden van recyclebare materialen zoals papier, plastic, metaal en glas voor bijvoorbeeld een kantine of kantooromgeving.

Rolcontainers

Deze verrijdbare kooien zijn geschikt voor het verzamelen van PD, papier en karton of andere soorten afval. Eenvoudig verplaatsbaar.  

rolcontainers-milgro

Gaascontainers

Deze stalen boxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen. De wanden van sterk draadgaas bieden veel draagkracht. 

gaascontainer-milgro

Palletboxen

Deze kunststof of houten boxen beschermen goederen of afval goed tijdens het transport. Palletboxen zijn goed stapelbaar en eenvoudig te vervoeren met een heftruck.

(Folie) zakhouders

Dit lichtgewicht inzamelmiddel biedt houvast aan foliezakken, voor het verzamelen van plastic afval (wikkelfolie, straps of stickerpapier). Foliezakken en zakhouders zijn verkrijgbaar in diverse formaten, zoals 200 liter en 400 liter, of speciaal voor EPS 1.000 liter.

foliezakhouder-milgro

Persen / perscontainers

Voor als uw bedrijf grote afvalstromen produceert, die bijvoorbeeld te kostbaar zijn om per rolcontainer af te voeren. Denk aan industriële balenpersen, stationaire persen, zelfpersen of schroefpersen. Allemaal gericht op het zoveel mogelijk comprimeren en verdichten van afval.

perscontainer-milgro

Roller packers

Deze grote roterende wals maakt het verdichten van grote hoeveelheden afval in open containers mogelijk. Zo verdwijnt de lucht en behoudt het afval slechts een fractie van zijn oorspronkelijke volume. 

Dock frames voor afzetcontainers

Voor het eenvoudig creëren van een laadperron voor containers. 

Klepcontainers

Deze containers met grote inhoud hebben een hydraulische klep aan de bovenzijde die geopend kan worden door middel van een handpomp.

klepcontainer-milgro2

Gesloten containers

Voor het verzamelen van vertrouwelijk of gevoelig materiaal, zoals documenten voor vernietiging.

Inzamelmiddel gevaarlijk afval

Veiligheidscontainers voor het verzamelen van gevaarlijk of chemisch afval.

GFT-containers

Speciaal ontworpen voor het verzamelen van groente-, fruit- en tuinafval, eventueel voorzien van een geurfilter

 

 

gripopafval-vierkant

Waste management training

Al bent u nog zo goed bezig met Milgro’s digitale oplossingen voor slim waste management: uw medewerkers maken het uiteindelijk tot een succes. Afval scheiden blijft mensenwerk. Gelukkig kan iedereen dat leren. In een (online) training leert Milgro uw medewerkers afvalstromen effectief en snel te scheiden. Interesse? Klik hier voor meer info over de waste management training.