🗑️

Webinar: Grip op afval | do 6 juni 2024

Registreer

Author

Milgro

Date

14 juli 2023

Reading time

1 minute

Opnames tv-programma ‘Bouwen aan de Toekomst’ bij Milgro

Op vrijdag 14 juli vinden de opnames van het televisieprogramma ‘Bouwen aan de Toekomst’ op ons kantoor plaats. In september wordt deze interessante reportage uitgezonden. Tijdens de uitzending laten we u zien hoe we bijdragen aan een betere wereld, namelijk door efficiënter om te gaan met grondstoffen en bedrijven hierbij te helpen. Met onze duurzame innovaties en focus op zero waste zetten we stappen naar een betere toekomst. Hoe we dat precies doen, leest u in dit blog.

Een betere en schonere toekomst

‘Bouwen aan de Toekomst’ is een informatief televisieprogramma dat aandacht besteedt aan diverse ontwikkelingen in Nederland, waarbij gericht wordt op een betere en schonere toekomst. Het doel van het programma is om u te informeren en bewust te maken van verschillende mogelijkheden om de toekomst beter en mooier te maken. Daarnaast wil 'Bouwen aan de Toekomst' als programma de boodschap overbrengen dat het onze gedeelde verantwoordelijkheid is om een betere toekomst te creëren.

Opnames-sbs6

Thema Milieu & Milgro

Het programma richt zich op de volgende relevante thema's: Bouw, Wonen & Werken, Milieu, Mobiliteit, Zorg, Technologie, Energie en Innovatie. Onze reportage staat in het teken van het thema ‘Milieu’. Dit thema past goed bij de grondstoffentransitie waar Milgro een belangrijke rol in speelt. We helpen bedrijven namelijk met het zo efficiënt mogelijk omgaan met waardevolle grondstoffen. Milgro streeft naar een afvalvrije wereld voor 2040. We werken naar een wereld waarin we grondstoffen steeds opnieuw en het liefst oneindig lang gebruiken.

grondstoffen-eigen-beheer-featured-image

Waste labs

Om onze doelstelling te realiseren, houden we regelmatig waste labs bij onze opdrachtgevers. Tijdens de opnames hebben we met een aantal collega’s een waste lab uitgevoerd, waarbij we onze afvalzakken hebben gesorteerd en geanalyseerd. Daarna hebben we besproken hoe we het afval hadden kunnen voorkomen. Deze waste labs stimuleren gedragsverandering die nodig is voor een succesvolle grondstoffentransitie. Om de wereld afvalvrij te maken, zullen we op grotere schaal bewustwording en gedragsverandering moeten creëren. 

wastelab-maandag

Uitzending

‘Bouwen aan de Toekomst’ wordt elke zondag om 15:30 uur uitgezonden op SBS6. Onze reportage staat gepland voor zondag 17 september, met een herhaling op vrijdag 22 september. Komt dit u niet goed uit? Bekijk de uitzending dan terug op deze pagina

Ook bouwen aan de toekomst?

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een betere en schonere toekomst? We helpen u hier graag bij! Neem contact met ons op. Meteen aan de slag met het verminderen van afval in uw bedrijf? Vraag dan een zero waste workshop aan.