📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | di 11 jun 2024 om 11:00

Aanmelden

Author

Brent Delhaye

Date

11 mei 2023

Reading time

4 minutes

Een dag uit het leven van... Brent Delhaye: Waste Engineer bij Milgro België

Bij Milgro werken ambitieuze professionals die elke dag bezig zijn met onze duurzame missie. Wat betekent het om te werken voor een purpose organisatie? En hoe komt deze missie terug in de werkzaamheden van alledag? We vroegen verschillende collega’s een dag bij Milgro te omschrijven.

Vandaag is Brent Delhaye aan de beurt. Hij is Waste Engineer bij Milgro België en is de schakel tussen afvalproducerende én afvalontvangende partijen, of in Milgro jargon: ontdoeners en ontvangers. Dagelijks is hij bezig om restafval te reduceren bij zijn ontdoeners en deze reststromen in te zetten als (an)organische feedstock bij bedrijven.

Rise and shine!

Het is 7:00 uur als de wekker gaat (en 7:10 uur als ik opsta). Mijn dag begint altijd met een wandeling met onze hond Branka in een bosje vlakbij. Zo zijn we al meteen goed wakker en heeft ze al haar eerste bewegingen gehad van de dag. Nadien ontbijt ik en kan de werkdag starten. 

Op maandag spreek ik samen met de andere Belgische collega’s af in het Meetdistrict in de Ghelamco Arena in Gent. We hebben er een flexibel kantoor, met uitzicht op het centrale voetbalplein. Ik moet de buffalo-fans wel teleurstellen als ze denken dat ze hier een gratis match kunnen meepikken, want twee uur voor de wedstrijd gaan de gordijnen automatisch toe. Verder bruist het hier van het leven en zijn we altijd super gemotiveerd om te vertellen hoe onze week was en waar we ons deze week mee gaan bezig houden. 

Voorlopig zijn we nog maar met drie medewerkers in België, maar dat heeft wel als voordeel dat heel snel met elkaar kunnen communiceren en snel kunnen schakelen. Milgro België bestaat enkele maandjes en ik heb echt wel het gevoel dat we samen aan iets mooi bouwen. We hebben wel al een ervaren team dat goed weet hoe de afvalmarkt in elkaar zit en die weet waar we bepaalde stromen kunnen naartoe brengen om ons steentje bij te dragen aan een mooiere planeet. Ik vind het ook leuk dat mijn taak erin bestaat om nieuwe partijen in België te zoeken die bezig zijn met circulariteit van afvalstromen, zo heb je het gevoel dat je veel kan bijdragen aan CO2 reductie en zoveel meer.

Brent-hond

Time to team

Om 10:00 uur neem ik nog even een koffie voor ik aan de wekelijkse teams meeting begin met mijn Nederlandse collega’s (Waste Engineers). Alles in het Meetdistrict is via QR codes, van de parking en de postbus, tot de meetingrooms en drankjes. Handig! De teams meeting start met een ‘goed nieuwsje’ rondje van iedereen voor we tot de orde van de dag en week komen. Ik zie mijn Nederlandse collega’s slechts één maal per maand in real life in Rotterdam, dus het is altijd wel leuk om ze even te horen en zien via de webcam. Tijdens de week heb je gelukkig ook snel contact voor een vraag via mail, WhatsApp, Teams, telefoon, enzovoort. 

Tijdens de meeting bespreken we o.a. wat we afgelopen week hebben gedaan, welke afvalstromen we willen ombuigen om euro’s en eco’s te besparen, en waar we naartoe kunnen om een bepaalde afvalstroom beter te valoriseren. Ideaal moment om even de collega’s en hun kennis te raadplegen en onze klanten verder te helpen. 

Wanneer de middag aanbreekt, ga ik een broodje (of misschien toch een salade vandaag?) halen bij een Nederlandse supermarkt onder het Meetdistrict, zo is de Nederlandse connectie al helemaal niet ver weg. Keuze genoeg en voor je het weet, zit je al terug te kijken op het voetbalveld. Normaal blijf ik nog de rest van de dag in de Ghelamco Arena, maar ik heb een afspraak met een klant voor een jaarplan bespreking om 13:30 uur, dus ik zeg salut aan mijn collega’s en stap in de wagen.

Op stap

Jaarplanbesprekingen zijn leuke presentaties: het is een kans om even stil te staan met je klant wat er het afgelopen jaar gebeurd is op vlak van grondstoffen, hoe goed ze het hebben gedaan en waar we nog verbeteringen mogelijk zien. Ik neem ook altijd even de tijd om samen met hen door hun site te lopen, er komen altijd wel nog extra aandachtspunten naar boven dan. Het leuke van deze bezoeken is dat je altijd weer in een nieuwe omgeving terecht komt. De ene dag loop je in een gigantisch magazijn waar allemaal tabak ligt, en de volgende dag ben je de containers aan het bekijken in een frietfabriek. Tijdens bezoeken let ik vooral op hoe een bedrijf beter kan sorteren, hoe ze momenteel afval inzamelen en op welke manier we het allemaal efficiënter, veiliger, ecologischer of economischer kunnen laten verlopen. 

Brent-werkplek

Einde van de dag

Rond 15:00 uur zit ik al terug in de auto naar huis, waar ik een bureau in de hoek van de living heb staan. Ik kon ook op onze zolder zitten, maar beneden zit ik toch dicht bij mijn (nu nog zwangere) vriendin en hondje. We spreken enkel de maandag af op kantoor, alle andere dagen werk ik van thuis uit. Eerst dacht ik dat thuiswerken niets voor mij ging zijn, en dat ik snel afgeleid ging worden, maar niets is minder waar. Je hebt geen woon-werk verkeer stress en wordt amper onderbroken door collega’s die een babbeltje komen slaan. Enkel voor dringende zaken word ik opgebeld, wat ervoor zorgt dat mijn productiviteit eigenlijk zeer hoog ligt!

Ik zet nog even de nota’s op mail en in het systeem van het bezoek, vul mijn to-do list aan en zet de foto’s van het bezoek op de cloud. Morgen staat een data-analyse op de planning van een klant, waar ik op zoek ga in hun cijfers waar er nog verbetermogelijkheden zijn. Maar dat is voor morgen, nu ben ik klaar! Het is mooi weer vandaag, dus ik neem iets fris uit de frigo en geniet nog van de dag. Santé!

Duurzaamheid en thuiswerken

Ik vind het wel top dat Milgro zijn medewerkers zoveel van thuis uit laat werken, en hier ook veel vertrouwen in heeft. Het was een van de punten die ik af heb getikt om voor Milgro te werken, maar duurzaamheid toepassen in bedrijven en die andere kijk op afval zijn toch wel de belangrijkste redenen waarom ik gestart ben. Het is ook leuk om mee aan de wieg te staan van de nieuwe afdeling in België, en een kans om onze stempel te drukken op de circulaire economie rondom ons.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Milgro? Bekijk onze werkenbij pagina met recente vacatures. Of volg ons op LinkedIn