📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

27 tot 31 mei 2024

Naar een wereld zonder afval

Doet u ook mee?

Ook dit  jaar sluiten wij aan bij de Nationele Week zonder Afval. Onze Zero Waste week bevat een inspirerend programma dat we samen met onze partners invullen. Zo bouwen we door op de oplossingen van vorig jaar, gaan met zoveel mogelijk organisaties de #zerowastechallenge aan en werken we verder aan innovaties en verbeteringen die bijdragen aan een wereld zonder afval.

Zelf aan de slag of op de hoogte blijven?

Ontvang alle info in een handig overzicht in uw mailbox:

bekijk weekprogramma

Aan de slag met Zero Waste in uw organisatie?

U kunt meteen aan de slag met onze tools:

Ook aan de slag met Zero Waste binnen uw organisatie? Bekijk ons startpakket vol met tools. U vindt er een uitgebreid stappenplan, een praktische gids, een meettemplate én handige communicatietools. Download nu het gratis pakket!

mockup-zerowaste-toolkit-geel

Een van de beste manieren om afval te verminderen in een bedrijf is het betrekken van alle medewerkers. Met onze workshop op maat spijkeren wij u en uw medewerkers bij over het belang van circulair, de waarde van grondstoffen en de uitdagingen van afvalmanagement. Gaan jullie samen voor Zero Waste?

Zerowaste-01
paula van Hoorik

Paula van Hoorik

Circular Economy Officer
klantenservice-featured-image-2

Een ingewikkelde stroom? Of een specifieke afvalvraag?

Onze Milgro Experts zijn beschikbaar voor al uw vragen

Stel vraag via Chat

Programma

De Zero Waste Week biedt een inspirerend programma speciaal voor professionals en organisaties die hun duurzaamheidsreis beginnen of al flinke stappen hebben gezet richting Zero Waste. Sluit u aan en kom in actie om met uw organisatie de route naar Zero Waste te starten.

Maandag 27 mei
Gedrag stimuleren, sleutel van succes | Milgro
Dinsdag 28 mei
Zerowaste-07
Woensdag 29 mei
Onvermijdbare stromen, toch soms wel te vermijden | Milgro
Donderdag 30 mei
GFT-1
Vrijdag 31 mei
Zero Waste brengt duurzaamheid en winstgevendheid in balans | Milgro
Dinsdag 28 mei
Zerowaste-07
Donderdag 30 mei
GFT-1

Zero Waste Week bij Milgro

Wat ons betreft is het elke week Zero Waste Week. Dit sluit naadloos aan bij onze missie om de wereld voor 2040 afvalvrij te hebben. Deze week draait alles om deze vraag: 'Hoe zorgen we ervoor dat grondstoffen geen afval worden?' Samen met partners en geïnteresseerden verkennen we innovaties en creatieve oplossingen. Oplossingen die zowel ecologisch als economisch aantrekkelijk zijn. Winstgevende duurzaamheid, noemen we dat.

Volg de ontwikkelingen van de Zero Waste Week via ons liveblog.

Naar liveblog

Urgentie

Earth Overshoot Day valt ieder jaar iets vroeger. Om de transitie naar een circulaire economie in te zetten, moeten we kringlopen sluiten en ervoor zorgen dat grondstoffen geen afval meer worden.

De Zero Waste Week gaat wat ons betreft verder dan bewustwording. Met onze tools geven we organisaties handvatten om actief aan de slag te gaan. We gaan met partners en opdrachtgevers in gesprek én actie over oplossingen en innovaties die bijdragen aan het verschuiven van Earth Overshoot Day naar de dag waar hij hoort: 31 december.

 

#movethedate

Ga ZeroWaste met uw organistatie

Heeft u zerowaste-ambities? Organiseer een ZeroWasteChallenge in uw organisatie. Ontdek samen met uw collega's nieuwe oplossingen en draag u bij aan bewustwording en aan duurzame ambities op het gebied van afval. Met behulp van ons handige startpakket kunt u zo aan de slag.

Download pakket

Test uw kennis
Doe de afval scheiden Quiz 'Waar hoort het?'

Beantwoord de 10 uitdagende vragen en ontvang de resultaten in uw mailbox!

Naar de quiz

Onze ZeroWaste Week partners

Wormenhotel| van Milgro
Zero Waste Nederland| van Milgro
buurtbuik| van Milgro
Waste 500| van Milgro
Samen tegen voedselverspilling| van Milgro
MVO Nederland| van Milgro