🗑️

Zero Waste Week | 27 tot 31 mei 2024

Programma

Author

Milgro

Date

26 mei 2023

Reading time

1 minute

Week zonder Afval: het Waste Lab

Tijdens de week zonder afval sluiten wij elke dag af met een Waste Lab. We duiken dan letterlijk, met handschoenen aan, in onze afvalbakken. En wegen al ons dagelijks afval. Maar het blijft niet bij wegen...

Afvalexpertise

Een Waste Lab bij Milgro wordt gegeven door afvalexperts. Onze CEO's (Circular Economy Officers) en Waste Engineers verzorgen de Labs. Na het meten begint het echte werk: nascheiden en inzicht verkrijgen.

Ons doel is om alle afvalstromen te voorkomen en voor alle stromen die toch onvermijdbaar blijken, een zo duurzame  toekomstbestendige oplossing te vinden. Voor ons op kantoor betekent dit een oplossing bedenken voor onze belangrijkste stromen: GFT, koffiebekers, koffiedrab, plastic, bikjes, plastic flessen en oudpapier. Lees hiervoor ook onze blogs met oplossingen.

Tijdens het Waste Lab voorziet de dienstdoende CEO en WE-er ons (het publiek) van informatie over de herkomst en samenstelling van materiaal, de verwerkingsmethoden, en de tips om afval van deze stromen te voorkomen. En dat laatste is precies waar een Waste Lab om draait!

 

Duik in het afval van uw organisatie met een Zerowaste workshop

Het Waste Lab is een belangrijk onderdeel van onze Zerowaste workshop. Met deze interactieve workshop betrekken wij medewerkers bij het behalen van de duurzame doelen van de organisatie. We duiken letterlijk in de afvalstromen, de uitdagingen van afvalmanagement, het belang van de circulaire economie én de verwerking van gescheiden- en restafval. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie

 

collage-wastelab