📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

15 januari 2024

Reading time

1 minute

Duurzame verwerking bij onverwachte recall blikken diervoeding

Als leverancier van huisdiervoeding, staat kwaliteit bovenaan. Meer dan vervelend is het dan ook als blijkt dat een aanzienlijke partij diervoeding niet voldeed aan de gebruikelijke standaard. Samen met Milgro werd gezocht naar een duurzame verwerking van de reststroom, aangezien aanpassen aan de gewenste specificaties niet mogelijk bleek.

Verwerking van petfood

Duurzame verwerking van producten kan een uitdaging zijn. Slechts enkele bedrijven in Nederland zijn gespecialiseerd in het verwerken van grote hoeveelheden ingeblikte huisdiervoeding. Milgro heeft een groot netwerk aan partners met verschillende expertises.

We benaderde een gecertificeerd bedrijf voor de verwerking van de diervoeding. De verpakkingen (blikken) werden eerst gescheiden van de voeding; dit was de eerste uitdaging. De blikken ondergingen een recyclingproces. Daarnaast werd de diervoeding op een verantwoorde manier verwerkt, wat zorgde voor een efficiënte afhandeling.

Voorkomen van risico's

Bij het verwerken van producten is het van belang om dit verantwoord te doen om risico’s te voorkomen. Dit geldt ook voor dierlijke bijproducten, waarbij gezondheids- en milieurisico’s een rol spelen. Milgro staat klaar om efficiënte oplossingen te vinden voor deze complexe vraagstukken. Zo hebben wij een volledige audittrail beschikbaar, zodat alle ondernomen acties traceerbaar zijn.

Meer weten?

Marco-vierkantWilt u meer weten over onze aanpak of in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden voor uw organisatie doornemen? Maak dan nu een afspraak met  Marco de Groot, Circular Economy Officer Logistics bij Milgro.