šŸ“…

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

11 april 2023

Reading time

1 minute

Sector logistiek: tijd besparen door slimme oplossingen

Een terugkerend probleem in het warehouse van een van onze opdrachtgevers was de inefficiĆ«nte manier van omgaan met kartonafval bij diverse werkstations. Elke unit was verantwoordelijk voor zijn eigen afvalbeheer, wat leidde tot overmatig intern transport en kostbaar tijdsverlies. 

Een radicale verandering

Om dit aan te pakken, hebben we gekozen voor een radicale verandering: we hebben een muur laten openbreken en een opvoerband geĆÆnstalleerd. Hierdoor kunnen meerdere units in het warehouse afval inzamelen via dezelfde opvoerband. Het resultaat? Een aanzienlijke vermindering van de arbeidsinzet.

container-vierkantSoms moet je out of the box denken. Deze verandering leverde onze klant een blijvende reductie op van 25% in interne handeling op afval.

Van innovatie naar vooruitgang

De resultaten in cijfers zijn duidelijk. We hebben een blijvende reductie van 25% in interne handelingen op afval bereikt, wat leidt tot aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen. Een eenvoudige verandering heeft zo de efficiƫntie verbeterd, een perfect voorbeeld van hoe innovatie leidt tot vooruitgang.

Meer weten?

Marco-vierkantWilt u meer weten over onze aanpak of in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden voor uw organisatie doornemen? Maak dan nu een afspraak met Marco de Groot, Circular Economy Officer Logistics bij Milgro.