Auteur

Milgro

Datum

1 oktober 2019

Leestijd

1 minuut

100% digitale samenwerking

Milgro en afvaldienstverlener Van Happen Containers hebben hun operationele processen volledig geïntegreerd op basis van Electronic Data Interchange. Orders, opdrachtbevestigingen, uitvoerinformatie en facturen worden tussen beide bedrijven nu volledig digitaal uitgewisseld.

Milgro is de verbinder tussen ontdoeners (bedrijven die zich ontdoen van gebruikte grondstoffen) en ontvangers (afval- en recyclingbedrijven) en doet dit op basis van unieke technologie. Het toepassen van een generieke API in de samenwerking met afvaldienstverleners is een nieuwe stap en maakt de operationele processen efficiënter en gemakkelijker. Hierdoor worden de kosten verlaagd, de verwerkingssnelheid verhoogd en de kans op fouten geminimaliseerd

Ruud Hageman, CEO van Milgro, is blij met deze ontwikkeling. “Toepassing van deze technologie is een uitstekend voorbeeld van win-win samenwerking. Beide partijen profiteren van verbeteringen in efficiency en kwaliteit, wat resulteert in lagere kosten. We zijn dan ook blij met Van Happen als launching partner,” aldus Hageman.

“Wij hebben constructief meegedacht met deze digitalisering, die uniek is binnen de afvalmarkt en laten hiermee zien dat we het belangrijk vinden te innoveren. Bovendien zorgt de toepassing voor besparingen, aangezien de operationele communicatie voor meerdere klanten in één klap volledig is geautomatiseerd,” aldus Mark van Happen (Van Happen Containers).