📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

23 januari 2023

Reading time

1 minute

Logistiek: Welzijn medewerkers verbeteren door kantelsysteem

Bukken, tillen en legen; de werknemers van een van onze opdrachtgevers waren gewend aan het dagelijkse ritueel van fysiek belastend werk. Hun taak was om de zware rolcontainers vol met organische stromen te legen. Hoewel dit een essentieel onderdeel van het proces was, was het niet het meest aantrekkelijke aspect van de baan. Inefficiënt, onveilig en zelfs een bron van ontevredenheid onder deze hardwerkende werknemers.

Een kantelpunt

Dit bracht het bedrijf tot een kantelpunt. Letterlijk en figuurlijk. Moesten ze doorgaan op de ingeslagen weg, de schouders ophalen en accepteren dat 'werk nu eenmaal werk is'? Of was er een mogelijkheid om te innoveren, te veranderen en te verbeteren? Ze kozen voor het laatste.

Afbeelding1
Er werd geïnvesteerd in een nieuw kantelsysteem voor de rolcontainers. Een innovatieve oplossing die de mogelijkheid bood om de rolcontainers eenvoudig en veilig op een transportband te legen. 

container-vierkantDe investering in een nieuw kantelsysteem voor de rolcontainers reduceerde interne handeling tot 25%.

Tevreden werknemers

Het effect was onmiddellijk merkbaar. Waar voorheen gezichten gespannen waren door de inspanning van het tillen, verschenen nu tevreden glimlachen. De productiviteit verbeterde en de algehele tevredenheid op de werkvloer was hoger dan ooit tevoren. Door het kantelsysteem te implementeren, hebben we de gezondheid en het welzijn van de werknemers verbeterd. 

Minder handelingen, meer blije opdrachtgevers

Het resultaat in cijfers? Een aanzienlijke reductie van 25% in hun interne handelingen. Na dit succes zijn we van plan om het kantelsysteem ook te implementeren bij andere opdrachtgevers. We zien graag meer blije gezichten op de werkvloer van onze opdrachtgevers!

Meer weten?

Marco-vierkantWilt u meer weten over onze aanpak of in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden voor uw organisatie doornemen? Maak dan nu een afspraak met Marco de Groot, Circular Economy Officer Logistiek bij Milgro.