Auteur

Milgro

Datum

15 maart 2022

Leestijd

1 minuut

Milgro en Holland Circular Hotspot slaan de handen ineen

Op donderdag 10 maart 2022 ondertekenden Freek van Eijk, directeur Holland Circular Hotspot en Laurens Groen, directeur van Milgro, een partnershipovereenkomst. Het partnership heeft als doel om gezamenlijk de internationale circulaire transitie te versnellen.

Voor Milgro biedt de overeenkomst handvatten om haar internationale ambities te concretiseren. Milgro biedt impactvolle oplossingen die het mogelijk maken de potentie van natuurlijk kapitaal te benutten. Het optimaal managen van grondstoffen leidt immers tot het terugdringen van de wereldwijde afvalproductie. Voor Holland Circular Hotspot betekent deze overeenkomst een versterking van haar netwerk met Nederlandse circulaire pioniers. Gezamenlijk zullen Milgro en Holland Circular Hotspot internationale activiteiten ontwikkelen om de circulaire aanpak voor de thema’s ‘Cities & Regions’ en Agri-food te intensiveren.

hch-ondertekening

De feestelijke ondertekening vond plaats bij het nieuwe circulair ingerichte kantoorpand van Milgro in de Loft, op het voormalig RDM terrein in Rotterdam.

Milgro, al 28 jaar actief binnen het duurzaam afval- en grondstoffenmanagement en koploper in de grondstoffentransitie, is al sinds het prille begin van HCH betrokken geweest bij activiteiten rondom de versnelling van de internationale circulaire transitie.

Met de ondertekening treedt Milgro toe tot de groep toonaangevende bedrijven en organisaties die Holland Circular Hotspot ondersteunt: TNO, Closing the Loop, Circle Economy, Priva, Amsterdam Economic Board, Rabobank, Arcadis, Philips, Powered by Meaning, Van Oord, NLinBusiness, BRBS recycling en Clean Tech Delta, maar ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van Milgro en de Loft? Regelmatig plaatsen wij berichten over innovaties, onze kijk op afval en de circulaire economie. Volg ons op LinkedIn