Auteur

Milgro

Datum

17 oktober 2018

Leestijd

1 minuut

Milgro benoemd tot FD Gazelle 2018

Voor het tweede jaar op rij is Milgro door Het Financiële Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle. Dat betekent dat Milgro behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Milgro bevindt zich in een groeifase die nu al enkele jaren aanhoudt. “We zijn niet alleen stevig aan het groeien. We staan ook aan het einde van een transformatie,” vertelt Milgro’s oprichter en co-CEO Laurens Groen. “We begonnen 25 jaar geleden als projectbureau voor afvalscheiding, maar we zijn geëvolueerd tot een procespartner voor duurzaam grondstoffenbeheer. Door onze innovatieve methode en focus op data kunnen we écht impact maken in de transitie naar de circulaire economie."

De afgelopen jaren heeft Milgro ingezet op schaalbaarheid, wat zich inmiddels uit in een significante groeiversnelling. “Deze nieuwe FD Gazelle is een mooie bevestiging van die keuze,” aldus Groen. “De komende jaren gaan we niet alleen onze impact vergroten bij onze huidige opdrachtgevers, maar ook veel nieuwe – internationale – klanten aansluiten,” stelt hij.

Vijftien jaar FD Gazellen

Al vijftien jaar beloont het FD bedrijven met een omzetgroei van tenminste 20% door ze te bekronen als FD Gazelle. Dit jaar waren de criteria zelfs nog strenger, en keek het FD onder andere ook naar de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid. Ook op basis van die strakkere criteria behoort Milgro dus tot de top van Nederland.

“Wij vinden het mooi dat het FD dit jaar ook serieus kijkt naar daadwerkelijke impact en resultaten,” aldus Groen. “Onze opdrachtgevers voelen die impact zeker, niet alleen op financieel gebied, maar ook op hun kansen in de circulaire transitie."