🎉

Milgro bestaat 30 jaar en viert dit met

#ZeroWasteChallenge
📧

Heeft u een goed idee voor een afvalvrije werkplek? Laat het ons weten via de

ideeënbus
🔥

Wilt u ook ervaren hoe het is om afvalvrij te werken? Meld je aan voor de

#ZeroWasteChallenge

Auteur

Milgro

Datum

22 mei 2023

Leestijd

1 minuut

Hoe ervaren onze ICT collega's de zerowastechallenge

Vandaag is de eerste dag van onze challenge en om te weten wat er speelt onder onze collega's houden we iedere dag korte interviews, zo vandaag met onze ICT'ers. 

Wat waren de grootste uitdagingen waar je tegenaan liep vandaag om afvalvrij te werken?

In eerste instantie werden geen uitdagingen waargenomen, want de collega's nemen hun brood altijd al mee in een herbruikbaar plastic bakje of broodtrommel. Daarnaast maken ze gebruik van afhaalbakjes die ze hergebruiken. Maar na even nadenken kwamen ze er eigenlijk al snel achter dat er toch wat afval is geproduceerd, zoals suikerzakjes en het houten roerstaafje. En de vraag kwam ook op, zijn die afhaalbakjes wel gemaakt om vaker te gebruiken?

Wat doe je thuis of op kantoor om afval te verminderen en wat is het meest effectief? 

''Best wel veel'', gaf een van de collega's al aan. Hij gebruikt bijvoorbeeld wasbare luiers thuis voor zijn zoontje en neemt altijd bakjes mee als hij bijvoorbeeld naar de markt gaat. Zo vraagt hij zelfs aan de visboer om zijn gekochte haring in een herbruikbaar bakje te doen in plaats van in de bekende haringverpakking. Daar werd hij nog wel vreemd op aangekeken. 

Wat moeten we volgens jou verder nog doen om een afvalvrije wereld te realiseren?

Volgens de ICT collega's ligt de uitdaging voornamelijk in het doorbreken van gewoontes. Mensen werken vaak op de manier waarop ze gewend zijn, en sommige handelingen in bepaalde vakgebieden kunnen veel afval veroorzaken. Door bewustwording en de bereidheid om te veranderen, kunnen we deze gewoontes aanpassen en zo werken naar een afvalvrije wereld.

Waar zitten jouw gewoontes die zorgen voor afval? Durf jij het aan deze te doorbreken? Meld je aan #zerowastechallenge