Auteur

Milgro

Datum

28 januari 2019

Leestijd

1 minuut

De groene bubbel voorbij

Tijdens het MVO Nieuwjaarsevent 2019 met als thema “De groene bubbel voorbij” presenteerden Piet Briët (Royal FloraHolland) en Christian de Vries (Milgro) hoe ondernemend Nederland de juiste weg naar de circulaire economie kan vinden. Van allerlei “containerbegrippen” naar concrete zaken als: inzicht, willen, kunnen en doen.

Concrete stappen naar de circulaire economie

Om in 2025 als Nederland het kantelpunt naar de nieuwe economie te bereiken, dienen we werk te maken van onze ambities op het gebied van duurzaamheid. MVO Nederland liet zien hoe de nieuwe businessagenda hier invulling aan geeft.

Winstgevende duurzaamheid

Royal FloraHolland en Milgro maakten tijdens hun sessie duidelijk wat de voordelen zijn van winstgevende duurzaamheid. Zonder winstgevende duurzaamheid kiezen we oplossingen voor de korte termijn. Alleen initiatieven die duurzaam zijn in ecologische én economische zin hebben kans van slagen op de lange termijn.

De oplossing van Milgro voldoet aan die dubbele eis. Afvalstromen worden via Milgro’s “digitale huishoudboekje” voor het gebruik en verbruik van grondstoffen zichtbaar en stuurbaar. Van “uit het zicht”, naar “inzicht”. Zo beperken ondernemers hun verspilling én besparen ze kosten.

De presentatie werd door de volle zaal positief ontvangen. Diverse ondernemers zagen direct voordelen in de pragmatische en resultaatgerichte aanpak van Milgro. Want als winstgevende duurzaamheid mogelijk is op de schaal van het wereldbedrijf Royal FloraHolland, dan biedt het overal kansen!