Auteur

Milgro

Datum

13 september 2017

Leestijd

1 minuut

Afvalmanagement in nieuwbouw Concorp

Concorp, producent van de bekende snoepjes Autodrop, Oldtimers en Schuttelaar, heeft het integrale afvalmanagement uitbesteed aan Milgro. Naast het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen en het reduceren van kosten, heeft de samenwerking tot doel de afvalstromen en -processen in de nieuwbouwlocatie van de zoetwarenspecialist duurzaam en efficiënt in te richten.

Het familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in suikerwerk gaat het interne productieproces uitbreiden en vernieuwen. “In onze nieuwbouwplannen willen we direct de juiste structuur voor afvalbeheer meenemen. Door dit vanaf de start zo optimaal mogelijk in te richten, verlopen de processen soepel en kunnen we onze medewerkers optimaal faciliteren bij afvalscheiding. Milgro beschikt over veel expertise op dit gebied en die kan nu direct van meerwaarde zijn. Via ons lidmaatschap van inkoopcombinatie Columbus zijn we in contact gekomen met Milgro. Zij kwamen direct met goede ideeën en oplossingen en dat geeft vertrouwen. Daarnaast sluit de aanpak van Milgro naadloos aan bij onze duurzaamheidsambities,” aldus Sikke van der Leest, Manager Inkoop bij Concorp.

Alex van Kuilenburg, Consultant Resource Management, vult aan: “Milgro heeft ruime ervaring in de snoep- en zoetwarenindustrie. Wij kunnen hierdoor naadloos aansluiten bij de wensen van Concorp. Dat we betrokken worden bij de nieuwbouwplannen geeft ons de mogelijkheid om het afvalmanagement van Concorp vanaf de start optimaal in te richten. Daarnaast gaan we op zoek naar oplossingen om verspilling en uitval nog inzichtelijker te maken. We kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking.”