📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

15 maart 2023

Reading time

1 minute

Sector logistiek: Aanzienlijke besparingen door slimme technologie

Soms stuit je op een probleem dat zo ingebakken zit in de routine, dat het bijna onzichtbaar wordt. Dat gebeurde bij een van onze opdrachtgevers. Ze hadden een probleem met hun afvalbeheer: de perscontainer stond kilometers verderop dan waar het afval werd geproduceerd. De consequentie? Een hoop verspilde tijd en hoge arbeidskosten.

Inzet van containertracking

Dat was het moment dat wij, het team van Milgro, samen met het bedrijf besloten om actie te ondernemen. We hadden een oplossing in gedachten, eentje waarbij technologie en data-analyse de hoofdrol zouden spelen: containertracking. Dit is een slimme technologie om de complete afvallogistiek van bedrijven door te meten. Door een chip op de container te plaatsen, kunnen we het aantal bewegingen meten. Het gevolg? De tijd die de container nodig heeft voor de volledige route wordt gemeten, waarna we de tijdsduur (zo nodig) kunnen verkorten. Dit draagt bij aan de optimalisatie van het afvalproces.

container-vierkantMet het inzicht uit onze data herpositioneerden we de perscontainer naar een locatie die de arbeidstijd en dus de kosten drastisch verminderde.

Dankzij containertracking konden we de complete afvallogistiek van onze opdrachtgever onder de loep nemen. Met het inzicht uit onze data herpositioneerden we de perscontainer naar een locatie die de arbeidstijd en dus de kosten drastisch verminderde. 

containertracking-featured-image

Aanzienlijke besparingen

Het eindresultaat? Een jaarlijkse besparing van 25.000 euro aan arbeidskosten! En dat allemaal door simpelweg de plaatsing van de perscontainer te herzien. Geïnspireerd door dit succes, zijn we van plan deze aanpak ook bij andere opdrachtgevers toe te passen. Want waarom zou je tijd en geld verspillen, als je efficiënter kunt zijn? Soms is alles wat nodig is een frisse blik en een beetje technologie.

Containertracking in cijfers:

  • Doormeten van de locatie d.m.v. innovatieve technologie.
  • Herpositionering perscontainer n.a.v. verzamelde data
  • Jaarlijkse besparing van 25.000 euro aan arbeidskosten

 

Meer weten?

Marco-vierkantWilt u meer weten over onze aanpak of in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden voor uw organisatie doornemen? Maak dan nu een afspraak met Marco de Groot, Circular Economy Officer Logistiek bij Milgro.