📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Auteur

Milgro

Datum

27 februari 2024

Leestijd

1 minuut

Vernieuwd dashboard maakt relaties van Milgro klaar voor o.a. de CSRD rapportageverplichting

Vanaf vandaag kunnen opdrachtgevers van Milgro het vernieuwde dashboard gebruiken. Met deze lancering zijn er verbeteringen in de performance gemaakt, voegen we filteringen toe die zorgen voor een nauwkeuriger inzicht, verbeteren we het locaties vergelijken en kan direct de CSRD rapportage worden gedownload en ingevoegd in ESRS-hoofdstuk E5, sectie 5 over afval. 

Altijd en overal inzicht in afvalprestaties 

Deze nieuwe release van Milgro past helemaal binnen de dienstverlening die ze aan haar relaties biedt binnen de Benelux. Organisaties kiezen voor Milgro om enerzijds onzorgd te worden in het afvalmanagement en daarnaast om zekerheid te hebben van continue optimalisaties voor de afvalstromen op het gebied van euro, eco én service. De doorvertaling van deze optimalisaties vinden onze opdrachtgevers terug op het dashboard. 

Uitgebreide locatie vergelijking en filteroptie op kenmerken 

Met het dasboard hebben opdrachtgevers bijna realtime (vertraging van slechts dagen) en overal inzicht in de performance van het afval- en grondstoffenproces .  Dit inzicht wordt vanuit drie invalshoeken getoond. Ten eerste op het gebied van optimalisaties en performance-indicatoren. Ten tweede op resultaat, uitdrukt in gewichten en kosten. Beiden te analyseren per afvalstroom. En ten derde op ecologisch vlak met inzicht in de emissies die vrijkomen bij het afvalproces. Voor relaties met meerdere vestigingen is het mogelijk locaties met elkaar te vergelijken. Extra handig daarbij de filteroptie op locatiekenmerk of businesskenmerk.  

dashboard-900x600-zand

Gereed voor CSRD rapportage op gebied van afval 

Ook is het mogelijk om deze gegevens via de rapportages te downloaden en te gebruiken voor audits en verslagen, zoals bijvoorbeeld de CSRD. Voor sommige bedrijven gaat deze rapportageverplichting al in 2024 van kracht en dient specifiek in het ESRS-hoofdstuk E5, sectie 5 een tabel met afvalgegevens ingevoegd te worden. Dit rapport is nu eenvoudig uit het dashboard te exporteren.  


 

 

Incidentele orders rapportage en filteroptie 

Ook nieuw in deze release is het rapportage met inzicht in alle incidentele orders. Daarnaast biedt de nieuwe versie van het dashboard de optie om incidentele orders uit de cijfers te filteren. Een handige optie om afval dat onverwacht vrijkomt, bijvoorbeeld uit een verbouwing of opruiming, niet of juist wel mee te laten wegen in de performance op eco en euro. Ondanks dat Milgro altijd voorziet in de economisch én ecologisch beste verwerking van stromen, ook als ze incidenteel zijn, voorkomen we hiermee dat de rapportages door incidentele data vertroebelt. 

Bekijk de korte video:

Meer weten?

Benieuwd hoe het werkt? Download onze productsheet of boek een vrijblijvende demo