Auteur

Milgro

Datum

8 maart 2019

Leestijd

minder dan 1 minuut

Meer inzicht in immuuntherapie

Eind 2018 besloot Milgro om, in plaats van het verzenden van kerstattenties, een donatie te doen aan het Amsterdamse ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek (AvL) ten behoeve van onderzoek naar immuuntherapie. Immuuntherapie is een veelbelovende behandelvorm tegen kanker die ervoor zorgt dat het eigen afweersysteem kankercellen beter kan vernietigen.

Kortgeleden werden verschillende donateurs, waaronder Milgro-CEO Laurens Groen, door het AvL en Stichting CarolaHelpt uitgenodigd om met eigen ogen te aanschouwen waar dergelijke donaties aan worden besteed.

Onderzoekers Trieu My Van en professor dr. Christian Blank presenteerden de gloednieuwe Digital Spatial Microscope van de onderzoeksgroep. Met behulp van deze microscoop kunnen de onderzoekers binnen enkele dagen heel precies de kenmerken van een biopt vaststellen – een proces dat eerder tot een jaar in beslag nam.

De nieuwe microscoop geeft de onderzoekers het inzicht dat ze nodig hebben in de strijd tegen kanker. Milgro is blij hieraan te hebben kunnen bijdragen.