📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Auteur

Milgro

Datum

21 april 2023

Leestijd

1 minuut

In dialoog met Kiki Hagen

Voorbereiden op de aankomende grondstoffentransitie

Vandaag hadden wij bezoek van Tweede Kamerlid Kiki Hagen. Tijdens dit bezoek namen we de politica mee in de visie van Milgro, een andere kijk op afval. Afval is immers een grondstof die de weg kwijt is! In dialoog bespraken we welke rol het bedrijfsleven en de politiek heeft in de aankomende grondstoffentransitie.

Waar de focus vanuit de overheid nog te vaak ligt op recycling en daarmee de indruk wordt gegeven dat de samenleving ontzorgd wordt, wordt voorbijgegaan aan het daadwerkelijk beschikbaar houden van grondstoffen, tegen een zo laag mogelijke footprint. Milgro is ervan overtuigd dat het beschikbaar houden van grondstoffen zal moeten voortkomen uit het grip krijgen op verspilling. Door verspilling tegen te gaan en grip te behouden op grondstoffen kan de impact versneld worden.

Op dit moment is grondstoffenmanagement nog vaak gebaseerd op het recyclen van grondstoffen en het uit het zicht houden van de werkelijke uitdaging die de grondstoffentransitie behelst. Milgro heeft de ambitie om bestaande ecologisch en economische systemen te veranderen en biedt uitzicht naar het beschikbaar houden van grondstoffen. De aarde kan gewoonweg niet als illegale sponsor voor veel business modellen blijven fungeren, en daarmee de toekomst van vele generaties in gevaar brengen.

No earth to waste!