🗑️

Webinar: Zero Waste bedrijven | 11 april 2024

Registreer

Auteur

Milgro

Datum

20 juni 2019

Leestijd

1 minuut

Financiering ING Sustainable Investments

ING Sustainable Investments verstrekt € 2 miljoen aan risicodragend vermogen aan Milgro. Met deze middelen wil Milgro de groei van haar dataplatform voor een circulaire economie verder versnellen.

Milgro biedt ondernemingen en organisaties de mogelijkheid om het gebruik en verbruik van grondstoffen te beheersen met een zelf ontwikkelde interface-applicatie. Daarmee kunnen bedrijven hun afvalstromen beheersen, de verspilling van grondstoffen terugdringen en grondstoffen op een duurzame en circulaire manier (her)gebruiken. De financiële middelen stellen Milgro, dat al jaren sterk groeit, in staat de investeringen in haar technologieplatform verder op te voeren. Met het platform, een ‘digitale rotonde’ voor gebruikte grondstoffen, verbindt Milgro ontdoeners en ontvangers van gebruikte grondstoffen en biedt het de data-infrastructuur voor een circulaire economie.

Ruud Hageman, CEO Milgro: “Wij zijn erg blij met deze nieuwe stap in onze samenwerking met ING. Zowel in de acceleratie van onze groei, het opschalen van ons technologieplatform en de verdere internationalisering, zien wij ING Sustainable Investments als een partner die ons de komende jaren kan helpen onze impact te vergroten. De kernpropositie van Milgro - winstgevende duurzaamheid - sluit bovendien feilloos aan op de missie van ING Sustainable Investments.”

Mark Weustink, Head of Sustainable Investments bij ING: “Wij geloven dat duurzaam ondernemen beter ondernemen is. Daarom richten we ons op bedrijven die verandering teweegbrengen om duurzamer te worden. Dit risicodragend vermogen aan Milgro past perfect in dat plaatje. Het bedrijf heeft een uniek, bewezen succesvol model en een zeer aansprekend klantportfolio en track record. Wij zien voor Milgro volop verdere internationale groeikansen.

ING heeft Sustainable Investments in 2018 opgericht als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie waarmee de bank bedrijfsactiviteiten wil ondersteunen op gebieden als de energietransitie, de circulaire economie en schoonwatervoorziening. Het fonds richt zich op zogeheten scale-ups. Daarbij beschikt het fonds over een breed spectrum aan financieringsmogelijkheden om bedrijven het best het helpen bij hun duurzame groei. In 2018 investeerde ING Sustainable Investments in zonnepanelenproducent Exasun en bandenrecyclebedrijf Black Bear Carbon.

Lees hier het persbericht van ING Sustainable Investments in het Engels.