Auteur

Milgro

Datum

13 september 2018

Leestijd

1 minuut

Duurzaam afvalbeheer autobedrijf Pala Group

De Pala Group, bestaande uit negen BMW-dealers, vier MINI-dealers en een schadeherstelbedrijf in Zuidoost-Nederland, is per 1 augustus 2018 een samenwerking aangegaan met Milgro. De keuze voor Milgro voor het verduurzamen van het afvalmanagement volgt op de ‘Erkend Duurzaam Plus’ certificering die de Pala Group eind 2017 in ontvangst heeft mogen nemen en sluit aan op het duurzaamheidsbeleid van BMW Nederland.

Duurzaamheid is geen nieuw begrip binnen de Pala Group. Frank Joosten, Business Development Manager Pala Group, legt uit: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen en met name het sparen van het milieu zit in ons beleid verweven. Ook BMW Nederland stimuleert hun dealers hierin stappen te nemen. In onze zoektocht naar een partner die oplossingen biedt voor afvalmanagement viel Milgro onder andere positief op door hun innovaties op het gebied van duurzaamheid. Innovatie staat bij BMW in al haar producten en processen al decennialang hoog op de agenda, dit voelde dus erg vertrouwd.” Edwin van Lieshout, Financieel Directeur Pala Group, vult aan: “We willen een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. We hopen dat andere BMW-dealers in Nederland zich ook aansluiten op het systeem van Milgro om zo gezamenlijk koploper te worden van BMW in Europa op het gebied van duurzaam afvalmanagement.”

Datagestuurd afvalmanagement

De keuze voor Milgro is niet alleen tot stand gekomen op basis van duurzaamheid. Joosten vervolgt: “De specialisten van Milgro hebben veel kennis in huis en hebben aangetoond dat ze uitermate goed op de hoogte zijn van het afvalmanagement van mobiliteitsbedrijven. Met hun aanpak wordt het afvalmanagement op onze vestigingen geheel ingericht op basis van het aantal monteurs dat er werkzaam is. En met de data uit het systeem van Milgro kan actief gestuurd worden op gescheiden inzameling van afval en daardoor het terugdringen van restafval. Dit bespaart ons kosten, maar nog belangrijker is dat we op deze manier verdere invulling geven aan ons MVO-beleid.”

Technologiepartner

“De samenwerking met Pala Group betekent dat Milgro nu vrijwel alle automerken in Nederland heeft aangesloten op haar grondstofmanagementplatform, wat bijdraagt aan onze kennis van de mobiliteitsmarkt”, aldus Olivier de Wit, Consultant Resource Management bij Milgro. “De data in ons systeem bevestigt dat naast de vele overeenkomsten, er ook significante verschillen zijn in de afvalsamenstelling tussen de automerken. Het accent in de waardecreatie voor onze klanten verschuift geleidelijk steeds verder naar onze rol als technologie- en datapartner. Door de kennis die we opdoen uit uitgebreide data-analyses van alle merken kunnen we onze klanten nog beter bedienen en maken we steeds grotere stappen richting de circulaire economie.”