Auteur

Milgro

Datum

3 november 2017

Leestijd

1 minuut

Bochane Groep duurzamer met Milgro

Bochane Groep, onder andere autodealer van de merken Renault, Dacia en Nissan, heeft per 1 september 2017 het afvalmanagement van alle 15 locaties uitbesteed aan Milgro. De doelstelling van de samenwerking is om het verduurzamen van het afvalmanagement van Bochane Groep naar een hoger niveau te tillen, met betere financiële en duurzaamheidsprestaties als resultaat.

In de Bochane Groep zijn naast de dealers voor de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, een onderhoud- en reparatiebedrijf, Athlon Servicecenter, universeel schadebedrijf, leasemaatschappij en autoverhuurbedrijf vertegenwoordigd. Het streven naar duurzaamheid is verweven in het beleid van Bochane Groep. De certificering ‘Erkend Duurzaam Plus’ is hier een bewijs van. De aandacht richt zich op het terugdringen van energie- en afvalstromen en het creëren van bewustzijn bij medewerkers.

Gert Henken, Facilitair Manager bij Bochane Groep: “We zetten ons in voor de bescherming van het milieu en willen onze MVO-ambitie realiseren door ons afvalmanagement verder te professionaliseren. In Milgro hebben we hiervoor de juiste partner gevonden. In de automotive branche hebben ze bewezen het restafval tot een absoluut minimum te kunnen beperken en hun aanpak biedt 100% inzicht in afvalstromen. Ze hebben goed zicht op de stromen in de gehele keten en passen regelmatig innovatieve verbeteringen toe. Dit zorgt ervoor dat wij vertrouwen hebben in hun expertise en uitkijken naar een prettige samenwerking.”

Olivier de Wit, Consultant Resource Management bij Milgro, vult aan: “Om de volgende stap te kunnen nemen in het verduurzamen van het afvalmanagement van Bochane Groep, is allereerst volledige controle over de afvalstromen noodzakelijk. Het inzichtelijk maken van de verschillende stromen is ons vertrekpunt. Vervolgens sturen we op betere prestaties op het gebied van afvalscheiding. Door onze ervaring in de automotive branche beschikken we over waardevolle benchmarkinformatie die Bochane in staat stelt om de eigen afvalgegevens te vergelijken met andere automerken en met dezelfde automerken bij andere dealerbedrijven. Samen zorgen we voor een kleinere én groenere footprint, terwijl het Bochane Groep financieel voordeel biedt.”