Auteur

Milgro

Datum

1 februari 2018

Leestijd

1 minuut

Succesvol jaar voor VINCI en Milgro

Milgro en VINCI Facilities, ’s werelds grootste private-sector concession-construction groep, hebben een succesvol jaar achter de rug. VINCI heeft Milgro gevraagd om voor een van haar klanten het afval- en grondstoffenmanagement naar een hoger niveau te tillen. Na een jaar zijn er grote efficiencyslagen gemaakt voor beide partijen.

De resultaten van afgelopen jaar zijn in lijn met de verwachtingen. Na een jaar is er een grote verbeterslag gemaakt in de rapportages. De voorbereiding voor een audit voor ISO 14001 neemt nu minder tijd in beslag. Ook heeft de klant inzicht in alle afvalstromen, inclusief een relatie naar het aantal geproduceerde eenheden. Door verbeteringen in het scheiden van afvalstromen zijn de afvalkosten per geproduceerde eenheid met 30% gedaald. Cijfers waar beide partijen trots op zijn.

Martijn Schakelaar, Contractmanager bij VINCI Facilities, vult aan: “Door de rapportages van Milgro heb ik inzicht gekregen in de afvalstromen, waardoor ik mijn klant veel meer toegevoegde waarde kan bieden. Ik heb nu de meest efficiënte afhandeling van alle afvalstromen in zicht."

Aankomend jaar staat de verdere ontwikkeling van duurzaam afval- en grondstofmanagement centraal. Verbeteringen worden de komende jaren stapsgewijs doorgevoerd.