Auteur

Milgro

Datum

5 januari 2018

Leestijd

1 minuut

Milgro sluit zich aan bij Circle Economy

Milgro is onlangs lid geworden van Circle Economy. Deze toonaangevende coöperatie, opgericht door Robert-Jan van Ogtrop, brengt koplopers en pioniers bij elkaar om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Circle Economy ziet, net als Milgro, in de huidige manier van produceren, consumeren en afdanken grote risico’s, maar vooral ook uitdagingen en kansen. Kansen om waarde die nu nog vaak verloren gaat, te behouden en op duurzame wijze nieuwe waarde toe te voegen. Het is de missie van Circle Economy om een welvarende wereld te creëren waarin iedereen overvloed kent, bínnen de grenzen van onze planeet. Om daaraan bij te dragen en de transitie te versnellen, biedt Circle Economy kennis, middelen en diensten die een circulaire bedrijfsvoering binnen handbereik brengen, zoals scans, strategische adviezen en evaluatiemodellen.

“De missie, ambitie en cultuur van Circle Economy sluiten volledig aan bij de onze. Vanuit een gezamenlijke drive en complementaire activiteiten kunnen we elkaar enorm versterken. Kortom, een natuurlijk partnership,” aldus Ruud Hageman, CEO van Milgro. “Wij herkennen de stelling van Circle Economy dat steeds meer mensen weten waarom het moet - maar dat hoe het moet, nog grotendeels onbekend is. Met onze specialistische kennis, tools en een 25-jarig track record willen we vooral samen in de praktijk aan de slag en internationaal aansprekende, succesvolle cases realiseren. Het gaat dus vooral om doen, waarbij ons motto ‘earth & earn together’ uitgangspunt is. Het gaat erom dat bedrijven blijvend meer verdienen door duurzamer te opereren.”

Ook Circle Economy is blij om Milgro als nieuw lid te verwelkomen. CEO Harald Friedl: “Wij vinden het geweldig dat Milgro zich aansluit bij de Circle Community. Als innovatief Nederlands cleantech bedrijf met internationale ambities en een track record op het gebied van technische oplossingen voor een circulaire economie zijn ze een gedreven en ervaren partner met een interessant netwerk en een gewaardeerd onderdeel van de Community."