Auteur

Milgro

Datum

28 augustus 2017

Leestijd

1 minuut

Hessing kiest Milgro als partner

Vanaf 1 september 2017 besteedt Hessing, een zeer toonaangevend groente- en fruitsnijbedrijf in Noord-Holland, het afvalmanagement uit aan Milgro. Het doel is om de afvalstromen van Hessing nog beter inzichtelijk en stuurbaar te maken. Milgro neemt de verantwoordelijkheid voor een eenduidig en beheerst afvalmanagementproces en voortdurende sturing op betere financiële- en duurzaamheidsprestaties. Als onderdeel daarvan staat het terugdringen van verspilling van grondstoffen en optimale valorisatie hoog op de gezamenlijke agenda.

Groente en fruit snijden en verwerken is een vak apart en Hessing beheerst dit specialisme al bijna 60 jaar. De verse grondstoffen worden verwerkt tot panklare groentes, bewerkt fruit, verse sappen en maaltijdsalades. Deze versproducten worden 7 dagen per week en 24 uur per dag snel en supervers vervoerd door de hele Benelux. Iedere week gaan er vanuit de verschillende productielocaties miljoenen verpakkingen versproducten op transport.

Wouter Harlaar, CFO van Hessing: “Hessing is al op veel gebieden actief in de transitie naar de circulaire economie. Milgro heeft ons in korte tijd laten inzien, vanuit hun benchmarks en specialisme, dat we nog diverse optimalisaties kunnen doorvoeren op het gebied van verspilling en valorisatie van stromen. Milgro gaat ons daarin bijstaan."

Milgro verheugt zich op de samenwerking. “Hessing is een toonaangevende partij in de Food markt die uitstekend bij ons past,” aldus Alex van Kuilenburg van het market team Food van Milgro. “Niet alleen vanwege de hoge ambities en de dynamische bedrijfsvoering, maar vooral vanwege het strategische belang dat wordt gehecht aan duurzaamheid. Wij zijn overtuigd van de gezamenlijke kansen en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”