Auteur

Milgro

Datum

3 april 2017

Leestijd

1 minuut

IZICO België kiest voor Milgro

IZICO Bocholt in België, onderdeel van één van de grootste leveranciers van diepgevroren snacks in Europa, gaat voor duurzaam afvalmanagement samenwerken met Milgro. Met ingang van april 2017 neemt Milgro verantwoordelijkheid voor het integrale afvalmanagementproces van de snackproducent.

IZICO levert diepgevroren snacks, waaronder frikandellen, hamburgers, mini snacks, loempia’s en broodsnacks onder de merknamen Beckers en Bicky. Productie vindt plaats in de eigen fabrieken in Katwijk en Deurne in Nederland en Bocholt in België. Mark Claessens, plantmanager van IZICO Bocholt: “Wij waren op zoek naar een partner die ons kosteneffectief ontzorgt op het gebied van afvalmanagement en tegelijkertijd concrete oplossingen biedt om nog duurzamer te opereren. Milgro voldoet volledig aan dit profiel. Ze nemen ons het afvalmanagement geheel uit handen en zorgen niet alleen voor het verder reduceren van restafval, maar sturen ook op optimale verwerking en de hoogste valorisatie van reststromen. Milgro heeft de kennis, aanpak en marktpositie om de beste oplossing voor onze situatie te bieden, tegen de laagste Total Cost of Waste. Zo kunnen wij ons richten op onze corebusiness: lekkere en kwalitatieve snackproducten bieden aan onze klanten.”

“Door onze jarenlange ervaring in food, waaronder de snackindustrie, kunnen we voor IZICO snel verbeteringen tot stand brengen die resulteren in aanzienlijk lagere afvalkosten en betere duurzaamheidsprestaties. Vanuit ‘Grip op Afval’ ligt er bovendien een sterke basis voor vervolgstappen. Zo bestaat er interesse voor onze oplossing om de verspilling van grondstoffen in het productieproces inzichtelijk te maken. Kortom, een samenwerking met mooie perspectieven voor beide partijen”, aldus Alex van Kuilenburg, Consultant Resource Management bij Milgro.