📅

Webinar: CSRD, hoe starten? | do 12 sept en on demand te bekijken

Meld u aan

Author

Milgro

Date

14 december 2023

Reading time

1 minute

Afvalbeheer tijdens seizoenspieken

Het einde van het jaar nadert en dat betekent voor veel bedrijven een belangrijke seizoenspiek. Verhoogde consumentenactiviteit leidt tot een stijging in productie, distributie en verkoop, maar ook in een verhoogde afvalproductie. In dit artikel vertellen we waarom een goed voorbereid afvalbeheer, zeker tijdens seizoenspieken, zo belangrijk is. 

Operationele voordelen: ruimte maken

Een goed georganiseerd afvalproces draagt bij aan de operationele efficiëntie binnen uw bedrijf. Door specifieke zones voor afvalverwerking te creëren, wordt de ruimte op de werkvloer, maar ook in magazijnen en opslagfaciliteiten zo optimaal mogelijk benut. Efficiënt gebruik van ruimtes en een gestroomlijnde logistiek zijn zeker in drukke periodes van groot belang.

Tijdelijk andere inzamelmiddelen

Uit ervaring weten we dat tijdens de seizoenspiek (tijdelijk) een behoefte kan onstaan voor andere inzamelmiddelen. Zo zijn er opdrachtgevers die wij tijdelijk voorzien van meer of grotere afvalcontainers en/of -persen.

Economische voordelen: kostenoptimalisatie

Strategisch afvalbeheer resulteert in kostenoptimalisatie. Door slimme recyclingmethoden minimaliseert u de kosten voor afvalverwerking. Ook bespaart u door het hergebruik van materialen wellicht kosten voor het inkopen van grondstoffen. Ook kunnen afschrijvingen financiële voordelen opleveren voor uw bedrijf, zeker wanneer het einde van het fiscale jaar nadert. 

Ecologische voordelen: duurzame bedrijfsvoering

Veelgebruikte en eenvoudig te implementeren afvalverwerkingsmethoden zijn niet altijd de meest duurzame opties. Als uw bedrijf de voorkeur geeft aan een grotere focus op hergebruik, is het essentieel om vroegtijdig te starten met het zoeken naar een passende afnemer. Onze ervaring is dat door hergebruik wel tot 99% van de uitstoot gerelateerd aan afval kan worden teruggedrongen.

Effectief afvalmanagement met een afvalexpert

De sleutel tot het ontwikkelen van effectief afvalmanagement? Niet te lang wachten en vóór de grote drukte starten. Werk hierin samen met een afvalexpert. U bent de specialist in uw vakgebied, Milgro is specialist in afvalbeheer. Samen brengen we uw bedrijfsproces en alle bijkomende afvalstromen in kaart. 

warehouse-vierkant

Voorbereid op SKNJ-drukte met een slimme afvalstrategie

In de drukke SKNJ-periode moeten de operatie binnen uw bedrijf soepel verlopen. Daarom denkt Milgro graag mee over de juiste afvalstrategie en voorbereiding op deze eindejaarsdrukte. Heeft u tijdelijk extra inzamelmiddelen nodig, zoals containers en persen? Maak zo snel mogelijk een afspraak met ons. Met onze hulp bent u tijdig en goed voorbereid op de hectiek van december

Neem vrijblijvend contact op