Milgro zoekt per direct een startende en enthousiaste collega voor de functie van:

Waste Engineer (omgeving Gent)

Analytisch • Nieuwsgierig • Zelfstandig • Ondernemend

Milgro is hét technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal. Wij stellen organisaties in staat een duurzame omgang met grondstoffen op winstgevende wijze in hun bedrijfsvoering te integreren. Daarmee versnellen wij ‘het nieuwe normaal’ van een circulaire economie.

Om onze groei verder te versterker binnen de Belgische markt zoeken wij nieuwe collega’s voor onze nieuwe locatie in de omgeving van Gent. Wil jij graag bijdragen aan het succes van onze werkwijze en Milgro België laten groeien? Misschien is de rol van Waste Engineer dan iets voor jou!

Functieomschrijving

Als Waste Engineer zorg je er bij de opdrachtgever voor dat de hoeveelheid restafval wordt gereduceerd waardoor er minder afval wordt verbrand en er meer stromen worden gerecycled of hoogwaardiger (ecologisch & economisch) verwerkt.

Je zorgt ervoor dat onze opdrachtgevers - nadat ze zijn aangesloten op ons digitale managementsysteem - beschikken over de juiste doelstellingen voor hun afval- en grondstoffenmanagement. Je ontwikkelt en ontwerpt optimale inzamelstructuren en -configuraties, waarvan je de businesscase doorrekent. Je interpreteert data, trends en benchmarks en vertaalt dit in analyses en verbetervoorstellen. Je onderhoudt goede relaties met stakeholders op operationeel en tactisch niveau en bezoekt regelmatig klanten en/of dienstverleners op operationeel niveau.

De ideale kandidaat

  • Heeft een voltooide bachelor of academische opleiding in bijv. technische- of bedrijfswetenschappen;
  • Heeft affiniteit met techniek en data;
  • Is in het bezit van sterke analytische en projectmatige kwaliteiten, is gestructureerd in aanpak en effectief in plannen en organiseren;
  • Beschikt over probleemoplossend vermogen, kan omgaan met tijdsdruk en is stressbestendig;
  • Kan omgaan met data-analyse tools, zoals bijvoorbeeld Power BI;
  • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Franse taal goed in woord en geschrift;
  • Kan op uiteenlopende niveaus verbinden en draagvlak creëren;
  • Bezit een grote mate van zelfstandigheid en krijgt energie van een dynamische en ondernemende cultuur binnen een groeiende organisatie.

Wij:

Zijn al met meer dan 115 bezige bijen en blijven hard groeien. Onze diversiteit is wat ons bindt. Ons personeel is uiteenlopend qua leeftijd, achtergrond en persoonlijkheid. Wij vinden inclusiviteit en een ontspannen en informele werksfeer heel belangrijk.

Wij worden met zijn allen heel blij van het bijdragen aan een duurzame missie: reconnecting nature. Het managen van natuurlijk kapitaal moet business as usual worden. Dat drijft ons, maakt ons trots en maakt deze vacature van Waste Engineer extra leuk.

Wij bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, professionele en leuke collega’s, een prettige informele werksfeer, hybride werken (dus zowel thuis als op kantoor werken) én mooie kansen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Enthousiast geworden…

…en ben je ervan overtuigd dat deze functie jou op het lijf is geschreven? Wij ontvangen graag jouw CV én motivatie. Jouw sollicitatie kun je richten aan Jerrin Rasidin, onze HR Officer, en sturen naar werkenbij@milgro.nl.

We komen graag zelf in contact met onze nieuwe collega. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

jerrin-vierkant
quotes van Milgro over afvalmanagement

‘Milgro is een enorm inspirerende werkomgeving; mede door onze hardwerkende en onwijs gemotiveerde collega's! Hier leeft het motto om het werk elke dag een stukje beter te doen, zodat we in staat zijn en blijven om onze opdrachtgevers dag in en dag uit te verwonderen.’

Jerrin Rasidin, HR Officer