Ben jij een startende Copywriter of Content Editor en weet je als geen ander hoe doelgroepen te inspireren met jouw teksten? Heb je daarnaast een passie voor social media en wil je meebouwen aan de groei van een (scale-up) data gedreven technologie bedrijf? Solliciteer dan nu op deze uitdagende en afwisselende functie:

Junior Copywriter

(32-40 uur)

Verbinder • Organisatorisch • Creatief • Uitstekend taalgevoel

Milgro is hét technologiebedrijf voor het managen van natuurlijk kapitaal. Wij stellen organisaties in staat een duurzame omgang met grondstoffen op winstgevende wijze in hun bedrijfsvoering te integreren. Daarmee versnellen wij ‘het nieuwe normaal’ van een circulaire economie. Milgro groeit hard als organisatie en om de groeiende marktvraag te kunnen blijven beantwoorden, zijn wij met diverse projecten bezig om onze dienstverlening verder te standaardiseren en te automatiseren. Daarin missen we nog een collega die teksten weet om te zetten in effectieve content voor diverse doelgroepen en kanalen.

Wat ga je doen?

Als Junior Copywriter werk je nauw samen met verschillende afdelingen binnen Milgro om projecten succesvol naar een oplevering te brengen. Met jouw organisatorische skills lukt het je om meerdere projecten tegelijkertijd op te pakken. Denk hierbij aan het (her)schrijven van e-learning modules, het maken van de perfecte teksten voor onze arbeidsmarktcommunicatie, maar ook het schrijven van activerende microcopy voor web en applicaties waarbij je goed in de huid van de gebruiker kruipt en UX een grote rol speelt. Begrippen als emailmarketing en a/b testen zijn jou niet vreemd. Als Junior Copywriter maak je deel uit van het Marketing & Communicatie (MarCom) team dat momenteel bestaat uit een twee marketing collega’s. Je rapporteert aan de Senior Marketeer, maar werkt ook intensief samen met de Creative Marketing Specialist die een focus heeft op Milgro’s online presence. Zij zal je meenemen in de wereld van digital, waarbij SEO, social media en blog content en optimalisaties aan bod komen.

De ideale kandidaat

  • Heeft 0-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol als contentmarketeer, contentspecialist, copywriter;
  • Is een verbinder, stapt gemakkelijk op collega’s af om kennis binnen organisatie te benutten;
  • Is in het bezit van afgeronde HBO opleiding in de richting van marketing, content marketing of journalistiek;
  • Heeft kennis van CMS-systemen (bij voorkeur HubSpot) en analytics;
  • Bezit de skills om zelfstandig en proactief aan verschillende projecten te werken;
  • Heeft de ambitie om te groeien en kennis te delen met collega’s;
  • Beheerst de Nederlandse taal uitstekend zowel in woord als geschrift;
  • Ambitie om te groeien en je kennis te delen met je collega’s.

Wie zijn wij?

Met inmiddels ruim 115 professionele collega’s blijft Milgro hard groeien. Diversiteit en betrokkenheid bij de missie van Milgro is wat ons bindt. De groep mensen die bij Milgro werkt is uiteenlopend qua leeftijd, achtergrond en persoonlijkheid. Wij vinden inclusiviteit en een ontspannen en informele werksfeer heel belangrijk.

Onze snelle groei zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en dat je veel kunt leren in een korte tijd. Wij werken hybride dus je kan zowel vanuit huis als vanuit een van de drie kantoren in Rotterdam aan de slag. Jouw standplaats is het kantoor aan de Pittsburghstraat maar je bent ook welkom in de Tollensfabriek en in de Loft.

Wat is onze missie?

Een belangrijke drijfveer voor ons werk is het bijdragen aan een duurzame missie: reconnecting nature. Het managen van natuurlijk kapitaal moet business as usual worden. Dat inspireert ons en maakt ons trots. Met jouw pakkende testen lever jij een belangrijke bijdrage aan het consistent uitdragen van deze urgente missie.

Wat kan je van ons verwachten?

Een afwisselende baan bij een ambitieuze organisatie, waarin technologie, ondernemerschap, innovatie en maatschappelijke relevantie samenkomen. Milgro is de verbinder tussen ontdoeners en ontvangers van gebruikte grondstoffen. Met onze technologie bieden wij de data-infrastructuur voor de circulaire economie. Onze methodiek en aanpak stelt bedrijven in staat om de grondstoffentransitie succesvol door te voeren. Het resultaat is winstgevende duurzaamheid: earn & earth together.


Wij bieden aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, professionele collega’s, een prettige informele werksfeer én mooie kansen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Enthousiast geworden..

…en ben je ervan overtuigd dat deze functie jou op het lijf is geschreven? Wij ontvangen graag jouw CV én motivatie. Jouw sollicitatie kun je richten aan Jerrin Rasidin, onze HR Officer, en sturen naar werkenbij@milgro.nl.

We komen graag zelf in contact met onze nieuwe collega. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

jerrin-vierkant
quotes van Milgro over afvalmanagement

‘Milgro is een enorm inspirerende werkomgeving; mede door onze hardwerkende en onwijs gemotiveerde collega's! Hier leeft het motto om het werk elke dag een stukje beter te doen, zodat we in staat zijn en blijven om onze opdrachtgevers dag in en dag uit te verwonderen.’

Jerrin Rasidin, HR Officer